Afbeelding
Foto: Corine Roks

Dorpenomloop Rucphen gaat in maart niet door

Door: Robbert Temmen Algemeen

RUCPHEN - De organisatie van de Dorpenomloop Rucphen heeft deze week moeten concluderen dat het onmogelijk is om op verantwoorde wijze op 14 maart de 45e Editie van de Dorpenomloop Rucphen te organiseren. “Met pijn in het hart, maar in volle verantwoordelijkheid, hebben wij deze week na de verlenging van de lockdown deze beslissing genomen”, vertelt secretaris Peter Korsmit. 

De organisatie acht het niet verantwoord, gegeven de ontwikkelingen van de COVID-19 pandemie, de wedstrijd op de geplande datum plaats te laten vinden. Ondanks het feit dat de zij zich reeds op meerdere scenario’s had voorbereid, inclusief een alternatieve route, een aangepaste finishlocatie en de benodigde coronamaatregelen. 

“De COVID-19 ontwikkelingen zijn zodanig dat wij het organiseren van de Dorpenomloop Rucphen op 14 maart niet verantwoord vinden naar de inwoners van de Gemeente Rucphen, Sponsoren, de vele vrijwillige  medewerkers, de deelnemers en begeleiding en niet in de laatste plaats de  noodzakelijke hulpdiensten.”

Mocht er de komende maanden verbetering ontstaan in de ontwikkeling van de  COVID-19 pandemie, dan wordt er door de organisatie op dit moment niet volledig uitgesloten dat de wedstrijd verplaatst kan worden naar een alternatieve datum in het voorjaar. “Maar de kans hierop, schatten we momenteel zeer klein”, aldus Korsmit.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief