Afbeelding
Foto: Corine Roks

Gezelligheid, leuke activiteiten en zelfs een beetje zon tijdens Koningsdag

Door: Corine Roks Algemeen

GEMEENTE RUCPHEN – Versierde fietsjes, de vrijmarkt en spelletjes voor de kids, dat waren de ingrediënten van Koningsdag in Sprundel en Rucphen. In Sprundel kwamen de gedecoreerden bijeen en werden de kersverse lintjesdragers letterlijk in het zonnetje gezet.

Koningsdag begon regenachtig. Voor het Oranje- comité Sprundel en leden van de Agora activiteiten commissie reden om de vrijmarkt en de spelletjes naar binnen te verplaatsen. In Sprundel werd de optocht met versierde fietsjes vanwege de nattigheid zelfs een kwartiertje verzet. Eenmaal op het Kloosterplein brak de zon door en kon burgemeester Marjolein van der Meer Mohr de kinderen, gedecoreerden van de gemeente Rucphen en Koningsgezinden stralend toespreken. Hierna werd de Nederlandse vlag gehesen waarbij de burgemeester assistentie kreeg van enkele lintjesdragers. Over het plein klonk het Wilhelmus. De ceremonie kreeg extra cachet door de aanwezigheid van Gilde Sint Jan Baptist uit Sprundel en muziekvereniging Door Het Volk/ Voor Het Volk. Na het officiële gedeelte is er tijd voor een fotoshoot met de nieuwe lintjesdragers. Hierna volgt een informeel samenzijn in de foyer van Dorpshuis De Trapkes.

Tekst gaat verder na de foto


Lintjesdragers en de burgemeester - Foto: Corine Roks

Koningsdag Rucphen

In Rucphen vond de start van de versierde fietsenoptocht om tien uur plaats, het tijdstip dat wolken plaatsmaakten voor de zon. Lies Verkade van de Agora activiteiten Commissie hierover: “Om 9 uur hebben we het besluit genomen om de activiteiten naar binnen te verplaatsen. De optocht met versierde fietsjes startte bij Kerkakkers. Met de harmonie voorop kwamen we om half elf aan op de Markt. Tijdens de optocht hadden we perfect weer. Ondanks deze omslag zijn blij dat we naar binnen zijn verhuisd. Hier zitten de kinderen op droge grond en is de temperatuur heel behaaglijk. In totaal liggen er 18 kleedjes op de vloer van de theaterzaal. De gymzaal is voor Koningsdag omgebouwd tot spelletjeszaal”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief