Het jubilerende echtpaar Mateijsen-Wijnings met links wethouder Laura Matthijssen: ‘We zijn graag onder de mensen’
Het jubilerende echtpaar Mateijsen-Wijnings met links wethouder Laura Matthijssen: ‘We zijn graag onder de mensen’ Foto: Corine Roks

Cees en Adje van de (oude) Trapkes zestig jaar getrouwd

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD - Op dinsdag 20 september, Prinsjesdag, was het precies zestig jaar geleden dat Cees Mateijsen en Adje Mateijsen-Wijnings elkaar in Rucphen elkaar het ja-woord gaven. Hun trouwdag wordt die dag uitbundig gevierd met familie, kennissen, buren en bewoners van het appartementencomplex in Sint Willebrord. Het kennissennetwerk van het echtpaar is erg groot, mede door hun werk bij het Sprundels dorpshuis. Het echtpaar staat bij velen nog steeds bekend als Cees en Adje van de Trapkes.

“Ze zochten destijds een echtpaar voor het beheer van De Trapkes. Dat leek ons wel wat. Cees was op dat moment zoekende naar een baan, dus dat kwam goed uit. Ik nam afscheid van mijn kantoorbaan in Breda om samen het avontuur in Sprundel aan te gaan,” geeft Adje uitleg. Voorwaarde was wel dat het echtpaar naar Sprundel zou verhuizen. “We vonden een huis in het Buitenhof. Daar hebben uiteindelijk 46 jaar gewoond.” Cees vult zijn echtgenote aan: “Een leuke buurt waar we nog steeds graag komen.” Hun werk in De Trapkes was heel divers. “Administratief, in- en verkoop, schoonmaakwerkzaamheden en natuurlijk achter de bar. We hebben daar een hele mooie tijd gehad. Vooral het contact met de mensen koesteren we,” laat Cees met weemoed weten. In totaal 22 jaar heeft Cees hier naar voller tevredenheid gewerkt. Zijn vaste maat was Jan Vergouwen. “We konden het met iedereen goed vinden, de mensen gaven ons energie,” vult hij aan.

Ontmoeting

Helaas moest er bezuinigd worden, en dat betekende het einde van Cees zijn contract. Adje kon blijven. “Uiteindelijk heb ik er 27 jaar gewerkt”. Adje heeft haar roots op Sint Willebrord, Cees in Tilburg. De echtelieden vertellen over hun ontmoeting. “Via een neef kwam ik te werken bij een confectiebedrijf in Breda als chef perserij,” zegt Cees. “In dat bedrijf werkte een meisje op de administratie waaraan ik direct mijn hart verloor.” Waarbij Adje er snel aan toevoegt: “En dat was wederzijds.” Het stel trouwt en settelt zich op Sint Willebrord. Ze krijgen een zoon en zijn nu trotse grootouders van twee jongvolwassen kleinkinderen. Zo’n vijf jaar geleden besloot het stel terug naar Adjes geboorteplaats te verhuizen. “Cees kreeg steeds meer problemen met lopen. We vonden een mooi appartement in de buurt waar ik ben opgegroeid. Hier bevond zich vroeger een soort winkel van een rozenkransmaker.”

Kamperen

“Onze zoon, schoondochter en kleinkinderen hebben ons enorm goed geholpen met de verhuizing,” vertelt mevrouw aan wethouder Laura Matthijssen-de Jong die het paar namens de Gemeente Rucphen haar felicitaties brengt. Ook de boog bij de entree is het werk van kinderen en kleinkinderen. “Vanochtend hebben we onze trouwdag met de bewoners van het appartementencomplex gevierd. Vanavond gaan we met familie, vrienden, kennissen en oude buren uit eten. We hebben gekozen voor een restaurant in Sprundel, mét uitzicht op De Trapkes,” lacht mevrouw. Naast hard werken was kamperen hun tweede hobby. “We hadden een vaste plek in Tholen. Later hebben we de stacaravan ingeruild voor een toercaravan. Reizen door Nederland en richting Spanje waren onze favoriet,” waarbij Adje aanvult: “Kamperen was geweldig, vooral in de tijd dat onze kleinkinderen jong waren.” Ondertussen wordt de kring visite in het appartement steeds groter: “We zijn nog steeds graag onder de mensen, ook nu we al wat ouder zijn,” besluiten Cees ( 86) en Adje (84). Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief