Afbeelding
Foto: Gemeente Rucphen

Speciale flyer Gemeente Rucphen maakt mensen met geldzorgen wegwijs

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Waar kun je hulp vinden als je worstelt met financiële problemen? Om mensen te helpen met informatie over alle mogelijke voorzieningen, heeft de Gemeente Rucphen een speciale flyer ontworpen.

Het eerste exemplaar daarvan werd donderdag door wethouder Suzanne Breedveld-de Ruiter, portefeuillehouder Schuldhulpverlening en Armoede, uitgereikt aan huisarts Frans Sturm van Het Huisartsenteam Midzomerplein in Bosschenhoofd. De eerste flyers liggen nu in zijn praktijk. Deze zijn straks ook te vinden in andere huisartsenpraktijken in de gemeente Rucphen en op locaties als het gemeentehuis, de bibliotheek en gemeenschapshuizen.

QR-code

Allemaal met het oog op mensen die te maken hebben met financiële problemen. Geldzorgen kunnen namelijk een enorme impact hebben op iemands leven en gezondheid. De Gemeente Rucphen wil mensen die zich zorgen maken over hun financiële situatie graag helpen. Daarom heeft zij in meerdere talen een flyer ontworpen met informatie over landelijke, regionale én gemeentelijke voorzieningen. 

Op de flyer staat een QR-code die je kunt scannen waarna je toegang krijgt tot een overzicht van organisaties en instanties die hulp bieden aan mensen met financiële problemen. Dat betreft niet alleen de minima. Je kunt bijvoorbeeld informatie vinden over alle toeslagen waar je misschien recht op hebt en over hulp voor ondernemers. Ook voorzieningen als schuldhulpverlening, voedselbanken en kledingbanken zijn in het overzicht opgenomen. Alles op het gebied van geldzaken dat essentiële ondersteuning biedt aan mensen die het nodig hebben.

Bewust maken

De Gemeente Rucphen hoopt dat deze flyer en de QR-code mensen kunnen helpen om de hulp te vinden die ze nodig hebben om uit de financiële problemen te komen. Hiernaast wil zij ook anderen bewust maken van het feit dat geldzorgen een ernstig probleem zijn en hen aanmoedigen om waar mogelijk bij te dragen aan het verminderen van armoede in de gemeente Rucphen. “Samen kunnen we een verschil maken in het leven van mensen die worstelen met geldzorgen,” zo meldt de Gemeente Rucphen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief