Afbeelding

Schoolvoetbaltoernooi Rucphen 2024

Door: Sandra Broosus Algemeen

RUCPHEN - Woensdagmiddag 3 april wordt er voor zowel de jongens als de meisjes van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Rucphen weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark “De Molenberg” aan de Sprundelseweg te Rucphen (RSV).

De wedstrijden beginnen om 13:15 uur en tegen 17:30 uur is de prijsuitreiking. De deelnemende scholen bij de jongens (11 teams) zijn: Mariadonk uit Zegge, De Vindplaats 1 en 2 uit Schijf, De Heilinde 1 en 2 uit St. Willebrord, Vinkenbos 1, 2 en 3 uit Sprundel, St. Martinus 1 en 2 uit Rucphen en ‘t Palet uit Rucphen. Bij de meisjes (4 teams): Vinkenbos 1 en 2, St. Martinus en de Heilinde.

De meisjes spelen in 1 poule. Er wordt een halve competitie gespeeld met daarna nog de finale en een wedstrijd om de 3e en 4e plaats. De teams bij de jongens zijn ingedeeld in 2 poules van 5 en 6 teams. Vanwege deze 2 poules wordt daar nog een heuse finale gespeeld tussen de nummers 1 van beide poules. Er is ook nog een wedstrijd om de 3e en 4e plaats.

De wedstrijden duren, zowel bij de jongens als de meiden steeds 2 x 10 minuten. De uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de volgende ronde, die op woensdagmiddag 15 mei gespeeld wordt. In deze ronde strijden de winnaars samen met de winnaars van de toernooien uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oud-Gastel, Dinteloord, Klundert, Tholen en Zevenbergen om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de KNVB en een plaats in het Brabantse kampioenschap.

Het vaste team van vrijwilligers is weer present om de wedstrijden te leiden en RSV wordt al bedankt voor het beschikbaar stellen van het sportterrein en alle faciliteiten.

Rene Lazeroms, wethouder in onze gemeente is gevraagd om de prijzen te komen uitreiken. Hij brengt voor de winnende teams de gemeentemedaille mee. Voor de winnaars heeft de organisatie ook een wisselbeker ter beschikking gesteld. Verder mogen alle deelnemers op een herinnering rekenen vanuit de organisatie schoolvoetbal en de KNVB.

Dit schooljaar hebben we een extra activiteit georganiseerd, voor de ploegen die even rust hebben. We hebben hiervoor de hulp ingeschakeld van 3 topspelers van RBC: Perry Bierstekers, Jens en Sander Wirix. We hopen natuurlijk op veel supporters en op heel erg mooi weer.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief