Afbeelding

Buurtpreventie Sint Willebrord werkt met WhatsApp

Nieuwsbrief

SINT WILLEBRORD - ATTENTIE! WHATSAPP BUURTPREVENTIE is de nieuwe tekst waarmee duidelijk wordt dat buurtpreventie middels WhatsApp actief is. Via WhatsApp kunnen mensen elkaar alarmeren bij verdachte situaties.

Afgelopen dinsdagmiddag 24 november werd het éénjarig bestaan van buurtpreventie Sint Willebrord gevierd in zaal De Kwast en werd het nieuwe bord onthuld waarmee tevens het startschot gegeven werd van het project !ALERT Sint Willebrord. Onder de aanwezigen burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, buurtpreventisten Sint Willebrord, politie en medewerkers handhaving &veiligheid van gemeente Rucphen.

Aanmelden

Binnenkort ontvangen inwoners van Sint Willebrord een flyer om zich aan te melden bij ALERT! Sint Willebrord. “Buurtpreventie werkt preventief, 2015 telt in onze gemeente tot nu toe 49 inbraken, en dat is relatief weinig”, aldus de burgemeester. “Misdaad stopt niet bij de grens, samenwerking met buurland België neemt steeds concretere vormen aan. Men is zeer geïnteresseerd in ons systeem van buurtpreventie, en nu ook in Brussel ”, aldus een woordvoerder van de politie. Inmiddels werken de vijf Rucphense kernen met dit vernieuwde systeem van burgerwacht. In het eerste kwartaal van 2016 worden alle borden in de gemeente vervangen.

FOTO CORINE ROKS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief