Julian en Fenn, grote talenten van KC Terda. Foto: KC-Terda

Spannende wedstrijden voor KC Terda

Door: Anja Dockx Sport

BREDA - Afgelopen weekend was er een vol korfbalweekend voor de teams van KC Terda. Op de B aspiranten na hadden alle teams een uitwedstrijd.

Terda D1 speelde tegen Reeuwijk D1. Terda nam gelijk voorsprong en hield haar voorsprong hele wedstrijd vast. Terda werkte hard en was gedurende hele wedstrijd sterker dan koploper Reeuwijk. Helaas scoorde Reeuwijk de gelijkmaker in laatste minuut. Eindstand 10-10.
Een doodstil publiek, spontaan applaus in de rust en luid gejuich bij elk doelpunt. Dit was de sfeer die de wedstrijd van Terda C1 tegen Focus C1 beschrijft. Het plan van Terda om vandaag de koppositie over te nemen, viel helaas in duigen. Focus kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Dat hakte er in. Terda ging de rust in met een 3-2 achterstand. Hier kon nog van alles gebeuren. Na rust liep Focus verder uit naar een 5-2 voorsprong. Terda hield het toch erg spannend door veel druk uit te oefenen op hun tegenstanders en goed voor te verdedigen. Daardoor kwam Terda door een prachtig schot van Paul nog terug tot een stand van 6-5. Met nog een minuut op de klok was er helaas geen tijd meer voor de gelijkmaker. Een teleurgesteld maar toch hoopvol team ging helaas zonder punten terug naar Breda.
Terda 1 speelde tegen het onbekende NKV uit Nuenen. Terda schoot uit de startblokken en pakte brutaal een 3-1 voorsprong. De voorsprong werd flink uitgebreid. Met een stand van 3-10 gingen beide teams rusten. Na rust gooide NKV het over een compleet andere boeg. De ploeg ging erg fysiek spelen. Hier had Terda het lastig mee en NKV kwam langzaam dichterbij. Gelukkig voor Terda was de voorsprong groot genoeg en kon NKV het niet meer echt spannend maken. Terda won de wedstrijd met 12-8.
Overige uitslagen: DSO A2-Terda A1 11-16, RoDeBo/de Maaskanters 1-Terda 2 12-14.

Stand
Halverwege het seizoen kunnen we voorzichtig gaan kijken naar eindstanden. Terda 1 staat bovenaan in de poule. Met de dubbele ontmoeting tegen Scheldevogels om de hoek is het kampioenschap geen onmogelijkheid. Met 6 punten uit 6 wedstrijden draait Terda 2 goed mee in de middenmoot. Terda A1 staat met 1 punt achterstand op een tweede plaats en heeft ook nog alle mogelijkheid op een kampioenschap. De B1 heeft wat minder wedstijden gespeeld dan de rest maar ondanks dat staan ze op dit moment op een keurige derde plaats met volop mogelijkheden om te stijgen. De C1 staat op een tweede plaats. Na het verlies tegen focus zal het wat lastiger zijn, maar ook hier is een kampioenschap niet uitgesloten. De D1 bezet op dit moment de zesde plaats. Ondanks dat winnen niet altijd lukt, spelen ze wekelijks een goede wedstrijd. Ze hebben nog volop mogelijkheden te stijgen in de poule.