Afbeelding

Inwoneraantal loopt langzaam op in gemeente Steenbergen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Het inwoneraantal van de gemeente Steenbergen is het afgelopen jaar toegenomen met 1.031 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Tien jaar geleden telde de gemeente nog 23.175 inwoners. In 2013, vijf jaar later, was dat minimaal opgelopen tot 23.348 inwoners. En aan het einde van de vorige maand stond de teller op ruim 25.419.

Met de groeiende inwoneraantallen sluit Steenbergen naadloos aan bij de landelijke trend. De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van 2018 met ruim 32 duizend inwoners. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 35 duizend mensen bij kwamen. Het verschil komt vooral doordat er meer mensen zijn overleden. Dat meldt het CBS op basis van de nieuwe bevolkingscijfers.

Geboorte

In Steenbergen geeft het geboorte- en overlijdenscijfer echter een heel ander beeld. In de gemeente werden in het eerste half jaar van 2018 89 baby's verwelkomt. Dat terwijl er in totaal 114 inwoners overleden. De natuurlijke aanwas in de eerste helft van het jaar was dus min 25. Wel zijn er het afgelopen halfjaar 1.302 mensen in de gemeente komen wonen, terwijl er 'maar' 639 mensen verhuisd zijn naar buiten de gemeente Steenbergen. Een mogelijke verklaring hiervan is het toenemende aantal arbeidsmigranten dat zich vestigt én inschrijft in de gemeente Steenbergen. De laatste jaren zet de gemeente flink in op het inschrijven van arbeidsmigranten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief