Afbeelding
Foto: Venema Media

Vier caravans volledig in as bij branden op voormalige camping Mattenburg

Door: Addo Sprangers Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Op de voormalige camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer hebben woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag twee branden gewoed. Vier stacaravans brandden hierbij volledig uit. Het gaat waarschijnlijk om brandstichting.

Camping Mattenburg is reeds enige tijd gesloten. Een aannemer is bezig met het opruimen van het terrein. Bij de branden kwam veel rook vrij. De eerste brand werd woensdagavond gemeld rond 20.30 uur. Twee caravans bleken in de hens te staan. Hiervoor rukten de brandweerkorpsen uit Sint Annaland, Nieuw-Vossemeer en Sint Philipsland uit. Er waren meerdere ontploffingen te horen, vermoedelijk afkomstig van gasflessen op het terrein. Om 20.40 uur uur werd door de brandweer ook een kleinschalig watertransport uit Bergen op Zoom opgeroepen. Dit om de brandweer, naast de waterwagen uit Sint Annaland, te kunnen voorzien van voldoende bluswater. De brandweer wist het vuur te blussen, maar in de nacht van woensdag op donderdag rond 3.30 uur was het opnieuw raak. Verspreid over het terrein stonden net als woensdagavond twee caravans volledig in lichterlaaie.
Ondanks de inzet van tientallen brandweerlieden brandden ook deze caravans volledig uit. Al vrij snel had de brandweer het vuur echter onder controle en kon worden gestart met nablussen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Ze zijn hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Er raakte niemand gewond.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief