De teamcaptains en assistenten aan de slag met de 'papieren bootjesopdracht'.
De teamcaptains en assistenten aan de slag met de 'papieren bootjesopdracht'. Foto: Caren Vermaat

Grootste spel van Steenbergen van start op 1 oktober

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - In verband met het 750-jarig jubileum vinden er dit jaar talloze jubileumactiviteiten plaats waaronder ook Kern & Kwis dat op zaterdag 1 oktober gespeeld gaat worden.

Ruim anderhalf jaar geleden is het idee ontstaan om Kern & Kwis te gaan organiseren en is de organisatie aan de slag gegaan met het voorbereiden en uitwerken van de opdrachten. Volgens de organisatie is Kern & Kwis het grootse spel dat ooit gespeeld zal worden binnen de gemeentegrenzen. De organisatie bestaat uit zeven A-teamleden en tien vrijwilligers vanuit alle kernen. Volgens Marijn Haagens, die Kern & Kwis gaat presenteren is de meeste tijd gaan zitten in het bedenken van de vragen en opdrachten. Een tip voor de teams is om in ieder geval het 750-jarig jubileumboek van gemeente Steenbergen in huis te hebben. 

Teams

Er hebben zich tot nu toe 33 teams aangemeld, die bestaan uit acht tot vijftien personen, uit alle zes de kernen van Steenbergen. Het gaat dus in totaal om een groep van honderden personen die meedoen met Kern & Kwis. Ieder team heeft een captain en ieder team kiest een eigen basiskamp. Dat kan in eigen huis, in de kroeg, de kantine van de club of een gemeenschapshuis zijn.

Opdrachten

Tientallen opdrachten vormen op zaterdag 1 oktober het Kwisboek van Kern&Kwis. Opdrachten die de nodige kennis vragen van de gemeente Steenbergen, of een aanspraak doen op de puzzelvaardigheid, creatief talent of sportieve vaardigheden. In aanloop naar de grote dag hebben de teams reeds wekelijks proefopdrachten ontvangen om zich hierop te kunnen voorbereiden. 

Kwisboek

Het kwisboek met daarin de opdrachten kan op de dag zelf vanaf 16.00 uur worden opgehaald op een locatie in de eigen kern. De captain gaat dan met het kwisboek naar het basiskamp waar het team de opdrachten kan gaan uitvoeren. Het is van belang dat de telefoon van de captain bereikbaar is, want daar wordt mee gecommuniceerd. Daarnaast moeten de teams ook SLOS TV kunnen ontvangen want daar zal de gehele avond nog extra informatie op worden gedeeld. SLOS TV zal de hele avond uitzenden en zo kunnen ook familie en vrienden meekijken naar Kern & Kwis. 

Captainsavond

Vorige week woensdagavond kwamen de Teamcaptains en -assistenten van de 33 teams bij elkaar in Bistro-bar Dok in Steenbergen. Daar kregen zij een briefing over wat er op de dag zelf precies gaat gebeuren en welke voorbereidingen ze moeten treffen. Om alvast een beetje in de stemming te komen kregen ze ook alvast twee opdrachten, waaronder het maken van een papieren bootje. 

Prijsuitreiking

Op 1 oktober dienen precies om 21.00 uur alle kwisboeken te worden ingeleverd en daar komt uiteindelijk de winnaar uit. De organisatie heeft van 1 oktober tot en met 14 oktober de tijd om alle antwoorden te beoordelen en dan zal op 15 oktober de winnaar bekend worden gemaakt. De prijsuitreiking is op 15 oktober in het Wapen van Steenbergen. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief