Rens Meesters de schrijver en fietser
Rens Meesters de schrijver en fietser Foto: De Pedaleurs Bergen op Zoom

Tweede boek van Steenbergse schrijver is uit: ‘Vanaf de schoolbanken de racefiets op’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM /STEENBERGEN - Twee jaar nadat zijn eerste boek getiteld “Vanaf de schoolbanken de racefiets op” is uitgegeven, is er een tweede boek van de hand van Rens Meesters op de markt gekomen. Vanaf 9 mei 2023 is dit via de website van de uitgever te koop.

De titel van het boek is “Coureurs door de jaren heen. Ontmoetingen met grote en kleine fenomenen uit de wielersport.” Maar het is niet alleen voor de liefhebber van het wielrennen geschreven. De situaties waarin de schrijver de bekende en minder bekende fenomenen uit de wielersport ontmoette zijn zeker ook het lezen waard.

In zijn jeugd fietste Rens naar de woonplaatsen van de beroemde coureurs om zijn fotoverzameling aan te vullen. En tijdens zijn kortstondige loopbaan als nieuweling-wielrenner ontmoette hij renners op de training en voor, tijdens en na de wedstrijden. Nog weer later werd hij uitgenodigd om als VIP aanwezig te zijn tijdens verschillende evenementen. En over alle ontmoetingen met coureurs door de jaren heen is een hoofdstuk geschreven, dat in dit boek is terecht gekomen.

Rens Meesters is geboren in 1951 in Steenbergen. Hij is gepensioneerd en is een liefhebber van de Brabantse Wal en van de wielersport. Hij rijdt nog steeds zijn ritjes alleen of in clubverband op de racefiets of de mountainbike vanuit zijn woonplaats Bergen op Zoom.

Bestellen kan via de website van Kirjaboek.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief