Afbeelding
Foto: Peter van Rooij

Handig om te weten: Zaterdag scheurt de ZLM Tour door Steenbergen

Door: Amy Klaverveld Algemeen

STEENBERGEN - De ZLM Tour, een vijfdaagse wielerkoers door Zeeland, Brabant en Limburg, is momenteel gaande met professionele renners als voorbereiding op de Tour de France. Op zaterdag 10 juni vindt de derde etappe plaats, met zowel de start als de finish in Roosendaal, waarbij ook Steenbergen wordt doorkruist.  

Op zaterdag 10 juni vindt de derde etappe van de ZLM Tour plaats, met zowel de start als de finish in Roosendaal. Deze spannende wielerwedstrijd biedt een unieke kans voor wielerliefhebbers om internationale toppers in actie te zien. De vijfdaagse koers, die plaatsvindt van 7 tot en met 11 juni, trekt professionele renners door Noord-Brabant, Zeeland en Limburg.

Deze vijfdaagse koers wordt door professionele renners beschouwd als een ultieme (sprint)voorbereiding op de Tour de France. Grote namen zoals Mark Cavendish en Nederlandse toppers zoals Olav Kooij hebben bevestigd dat ze aan de start zullen verschijnen. Op zaterdag 10 juni begint de derde etappe van de ZLM Tour op WielerExperience Roosendaal en eindigt aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. De route van meer dan 190 kilometer doorkruist ook de gemeenten Rucphen, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen, Tholen, Reimerswaal, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

Steenbergen
De route, die rond 13.00 uur van start gaat, komt rond 14.00 uur door Dinteloord en rond 14.15 door Steenbergen:
- Havenweg
- Stoofdijk
- Oudlandsedijk
- Bloemendijk
- Steenbergseweg
- Dinteloordseweg
- Randweg-Oost
-VHZ Franseweg
- Westlandse Langeweg
- Koeveringsdijk 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief