Afbeelding
Foto: Cees van Kempen

Fascinerende theatervoorstelling Cees en de Wolf

Algemeen

STEENBERGEN – Afgeladen vol zat de theaterzaal van het Cromwiel afgelopen zaterdag 16 september voor de première van de theatershow van Cees van Kempen: Cees en de Wolf

De filmmaker, onder meer bekend van zijn meeste recente film Wolf, maar zeker ook van De terugkeer van de IJsvogel, gefilmd rondom het Schelde-Rijnkanaal en de Heense slikken en ‘Nederland onder water’, bleek zaterdagavond ongekende talenten te hebben als verhalenverteller.

Zoektocht 
In een theatervoorstelling, die volgens het boekje 90 minuten zou duren (incl. pauze), maar uiteindelijk zeker 120 minuten in beslag nam, hing het publiek aan zijn lippen. Met prachtig  en grappig beeldmateriaal en vooral veel attributen nam Cees het publiek mee op zijn zoektocht naar de wolf. Dat de film niet 1-2-3 tot stand is gekomen, kwam in deze voorstelling heel duidelijk naar voren. Het eerste jaar heeft Cees geen wolf gezien! En dat terwijl hij samen met natuurfilmer Lennert Piltz en ecoloog Wim Tegels dag in dag uit, maand na maand heeft gespeurd naar de wolf in het oosten van Duitsland.

Doodstil 

Pas na één jaar, toen de filmers ook steeds beter het gedrag van de wolf begrepen, en zij tientallen camera’s in bomen hadden verstopt, vonden zij een wolvenfamilie die de hoofdrol speelt in de documentairefilm Wolf. Vele nachten volgden daarna nog in camouflagehutjes, doodstil wachtend op nieuwsgierige wolven. Bijna vijf jaar heeft het gekost om de film te maken en dat was ook wel een theatervoorstelling waard, die het publiek, ook zonder dat ze de film gezien hebben, meevoert in het leven van een natuurfilmer.

Boeiend 

Is dit dan zo boeiend om naar te luisteren? Jazeker, met Cees op het podium, de interactieve media en de vlotte wisselingen van beeld en geluid, zorgden voor een voorstelling waardoor jong en oud werden gegrepen. Voor Cees was de première een thuiswedstrijd, maar dat maakte zijn podiumgang niet minder spannend. De ontlading volgde bij de handtekeningen en het praatje met bezoekers na de voorstelling in het café van het Cromwiel. Ook Lennert en Wim waren aanwezig, die eveneens vorig jaar tijdens de filmpremière op 15 september 2022 aan zijn zijde waren. Boeiend, fascineren en inspirerend om naar te kijken en luisteren, een prachtige voorstelling. Voorstelling gemist? Cees speelt nog in 21 theaters in Nederland tot en met april 2024.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief