Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Slagingspercentage van honderd procent bij de EHBO-cursus van EHBO-vereniging Nieuw-Vossemeer

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER – Nieuw-Vossemeer en omgeving zijn weer een stukje veiliger, alle vijf de cursisten van de EHBO-cursus georganiseerd door EHBO-vereniging Nieuw-Vossemeer zijn namelijk geslaagd. Woensdagavond hebben de vijf tijdens de jaarlijkse slotavond van de vereniging hun diploma uitgereikt gekregen door instructrice Ria Kerstens en voorzitter van de EHBO- vereniging Franck Weterings. Naast de geslaagden zijn op de avond ook de diverse jubilarissen van de vereniging in het zonnetje gezet. 

Voor het officiële gaf arts John Thier voor de leden interessante lezing over hoge bloeddruk waarin hij de diverse mogelijke behandelmethodes en oorzaken van een te hoge bloeddruk in een interactieve sessie besprak. Jubilarissen Dit jaar had de verenging vijf jubilarissen. Drie leden waren afgelopen jaar al maar liefst 25 jaar in het bezit van hun EHBO-diploma. Maar sommige leden zijn nog langer aan de club verbonden, voorzitter Franck Weterings is al 45 jaar lid van de verenging en al sinds 2004 voorzitter. Voor hij voorzitter was heeft hij al diverse andere bestuursfuncties bleek. 

Conny Boogaart werd in het zonnetje gezet voor zijn 20-jarige jubileum als penningmeester van de club. Vanuit de kascontrolecommissie kreeg hij dan ook de complimenten voor het net -en gestructureerd beheren van de financiën van de EHBO-vereniging. 

Je haalt je diploma niet voor jezelf 

De vijf geslaagden waren allen erg blij met het behalen van hun diploma, “natuurlijk hoop je het nooit nodig te hebben maar het is altijd fijn als je weet hoe te handelen in een noodsituatie. Je haalt het diploma per slot van rekening niet voor jezelf maar vooral om anderen te kunnen helpen”. Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan overal gebeuren. In en om het huis, in het verkeer, op het werk, bij evenementen, tijdens het sporten, tijdens vakantie. 

De cursus bestond uit tien lesavonden en een examenavond. Het examen hadden alle vijf met vlag -en wimpel gehaald. Naast eerst hulp bij ongevallen hebben alle cursisten ook leren reanimeren en werken met een Automatische Externe Defibrillator (AED). 

Zorgverzekering

Overigens meldt de EHBO-vereniging dat de meeste ziektekostenverzekeringen een vergoeding geven voor het volgen van een EHBO-cursus. Vaak kost de opleiding voor de cursist zelf dus niets. 

Evenementen

De geslaagden hebben zich inmiddels ook aangesloten bij de EHBO vereniging om zo hun steentje bij te kunnen dragen. 

Dat de vereniging een flinke bijdrage levert aan de maatschapij blijkt wel uit het groeiende aantal evenementen waar de club jaarlijks bij aanwezig is. Niet alleen in Nieuw-Vossemeer overigens, de club levert ook EHBO’ers aan evenementen in Oud-Vossemeer, Tholen en Halsteren. “Het blijft altijd lastig om alle posten bemenst te krijgen bij de diverse evenementen”, zo verteld Franck, naast voorzitter ook verantwoordelijk voor de evenementen binnen de club.

Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief