Afbeelding
Foto: Politie.nl

Maar liefst elf drugsdumpingen in één week tijd in West-Brabant

Door: Hanneke Marcelis Politie

STEENBERGEN - De politie heeft de afgelopen week in Midden- en West-Brabant al elf meldingen gehad van drugsafvaldumpingen. Er werd onder andere een dumping aangetroffen in Dinteloord. De recherche onderzoekt welke dumpingen met elkaar in verband zijn te brengen, en is op zoek naar getuigen van de dumpingen.


Donderdagochtend 23 februari werd de eerste dumping gemeld. Dat was aan de Zwarte Dijk in Teteringen. Daar werden 15 vaten aangetroffen. Op vrijdagochtend 24 februari zijn op de Witteweg in Made zeven vaten met vloeistof en op de Hoevenseweg in Hooge Zwaluwe 15 vaten aangetroffen. Ook werd aan het eind van die dag nog drugsafval gedumpt aan de Kleuterhuislaan in Rijsbergen.

Zaterdag 25 februari werd een grote dumping van drugsafval gemeld in Diessen. Daar lagen maar liefst 73 vaten, waarvan er enkele al aan het lekken waren. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het drugsafval opgeruimd. Dezelfde dag was er ook een dumping aan de Woestenbergseweg in Bavel. Naast diverse vaten met drugs gerelateerde vloeistoffen werden daar ook overalls en slangen van een luchtafvoersysteem aangetroffen.

Dinsdagochtend 28 februari zijn op de Lage Mierdseweg in Esbeek 20 vaten aangetroffen. Dezelfde dag waren er ook twee vondsten van vaten in Dinteloord. Aan de Meekrabweg lagen 22 vaten en aan de Zuidzeedijk 50 vaten. Op de Baksevenweg in Berkel-Enschot zijn afgelopen nacht, de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart 2023 twee jerrycans aangetroffen. Ook werd een kleine dumping van drie vaten gemeld aan de Eindhovenseweg in Moergestel.

In enkele gevallen lekten vaten met chemicaliën waardoor extra kosten gemaakt moeten om de vergiftigde grond te saneren. Ook het ruimen van het drugsafval brengt veel kosten en inzet van onder meer brandweer, gemeente en gespecialiseerde bedrijven met zich mee. De politie roept eenieder op om direct de politie te bellen via 112 als er ergens dit soort afval gedumpt wordt en hoopt op tips over de gevonden vaten. “Heeft u op één van de dumpplekken verdachte personen of voertuigen gezien of heeft u andere bruikbare informatie. Bel dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief