Gerard, Jeroen en Dani op het kantoor van Veldsink Advies in Bergen op Zoom.
Gerard, Jeroen en Dani op het kantoor van Veldsink Advies in Bergen op Zoom. Foto: Gea Vriens
OP DE WERKVLOER

Op de werkvloer bij Veldsink Advies: ‘Klanttevredenheid is heel belangrijk’

Door: Gea Vriens Rubriek

BERGEN OP ZOOM - Veldsink Advies is een familiebedrijf gespecialiseerd in het verstrekken van onafhankelijk financieel advies aan particuliere en zakelijke klanten. De 83 vestigingen vind je in heel Nederland, met name in de kleinere steden en dorpen omdat het persoonlijk contact erg belangrijk is voor de medewerkers van Veldsink. In de regio West-Brabant vind je onder andere een vestiging in Huijbergen, Halsteren, Sprundel en Bergen op Zoom. Dani Wiericx, Jeroen Kommers en Gerard Plasmans zijn werkzaam op het kantoor in Bergen op Zoom.

Wat is je functie en wat houdt dat in?

Dani vertelt: “ik ben werkzaam als adviseur particulier. Dit betekent dat ik particulieren advies geef wanneer ze een verzekering willen afsluiten. Ook help ik bij het invullen van schadeformulieren en de afhandeling daarvan. We hebben een groot assortiment verzekeringen en wanneer de klant een nieuwe verzekering wilt of de bestaande verzekering aanpassen doe ik het best passende voorstel waar de klant het meeste belang bij heeft en wat hij nodig heeft. Klanten komen vaak naar kantoor maar ik ga ook regelmatig bij de klanten thuis langs.”

“Ik ben werkzaam als hypotheek adviseur voor particulieren en werk zowel in Halsteren als in Bergen op Zoom op kantoor”, vertelt Jeroen Kommers. “Mijn belangrijkste taak is het ontzorgen van klanten met betrekking tot de aankoop van een woning, de woonwensen en energiebesparende maatregelen. Daarnaast geef ik algemeen financieel advies over pensioen en vermogen. Ik voorzie de klanten van een goed advies en dat kan op kantoor, maar ook bij de mensen thuis of via teams en telefonisch.”

Gerard Plasmans is vestigingsmanager en zakelijk adviseur. “Ik adviseer bedrijven over risico’s in het algemeen en kijk samen met de klant hoe dingen anders kunnen of waar we preventief iets aan kunnen doen. Dit doe ik door het maken van een uitgebreide risicoanalyse over het bedrijf, iets wat uniek is in de financiële wereld. Hierbij kijk ik bijvoorbeeld hoe het gebouw geïsoleerd is en hoe het zit met de brandbeveiliging. Aan de hand van deze analyse kan ik het bedrijf adviseren en iets extra’s betekenen voor het bedrijf en de verzekeraar. Ons klantenbestand is heel divers, van zzp-ers en mkb tot groot zakelijk.”

Welke opleiding heb je gevolgd en welke vaardigheden of eigenschappen komen van pas?

“Mijn opleiding heb ik in België gevolgd en mijn stage in Nederland”, vertelt Dani. “Inmiddels heb ik ook mijn WFT (Wet financieel toezicht) papieren gehaald en iedere drie jaar doe je hiervoor opnieuw examen zodat je kennis up to date blijft. Het is dus belangrijk dat je leergierig bent. Vanwege het klantencontact is het fijn als je sociaal bent en goed met een verscheidenheid aan mensen kunt omgaan.”

Ook Jeroen heeft de benodigde WFT-diploma’s gehaald. ”Natuurlijk moet je het werk en de interactie met de klanten leuk vinden. Het is belangrijk om geen loze beloftes te doen naar je klant en je afspraken na te komen. Door samen te werken met de klant haal je het uiteindelijke doel”, aldus Jeroen.

Gerard heeft uiteraard ook zijn WFT-diploma’s gehaald en is nu bezig met de opleiding risicodeskundige. Daarnaast heeft hij een bedrijfskundige achtergrond wat zeker meehelpt in het dagelijks werk.  Gerard vertelt: “Om dit werk goed te kunnen doen is het belangrijk dat je goed kunt luisteren, analytisch bent en de juiste vertaalslag kan maken richting klant. De klant moet voelen dat ik aan zijn kant sta en daarbij is vertrouwen natuurlijk ook heel belangrijk.”

Wat vind je leuk aan dit werk?

“Het klantencontact vind ik erg leuk”, zegt Dani.” Het doet me goed als een klant tevreden is doordat ik een passend voorstel heb gedaan of een schade netjes heb afgewikkeld.”

“Hoewel het een drukke job is houd ik van mijn vak. Het samenwerken met een notaris of makelaar en onze kantoren in Halsteren en Huijbergen, waar ik samenwerk met hypotheekadviseur Kevin van Loon, maakt het werk leuk en afwisselend”, zegt Jeroen. “Een tevreden klant is voor mij erg belangrijk.”

“Ik kom bij veel verschillende bedrijven, van klein tot groot, de diversiteit maakt het leuk. Als vestigingsmanager vind ik het leuk om de verbinding te zoeken. Het is fijn als je daardoor dingen samen voor elkaar krijgt”, zegt Gerard.

Hoe zie je de toekomst over vijf jaar?

Dani zegt: “Ik hoop hier over vijf jaar nog te werken en wil graag doorgroeien naar zakelijk adviseur. De papieren hiervoor heb ik al gehaald.”

“Ik heb het hier goed naar mijn zin dus ik werk hier over vijf jaar nog”, denkt Jeroen.

“Ik hoop dat ik met het maken van risicoanalyses het verschil kan maken en mijn kennis kan overdragen bij andere kantoren van Veldsink. Daarnaast streef ik naar een goede basis voor verdere samenwerking van de kantoren in de regio”, besluit Gerard.

Paspoort

Naam: Dani Wiericx        
Woonplaats: Essen
Leeftijd: 26
Burgerlijke staat: Ongehuwd
Hobby’s: Voetballen bij Nispen, Padellen en naar het café gaan

Naam: Jeroen Kommers
Woonplaats:
Bergen op Zoom
Leeftijd:
54
Burgerlijke staat:
Geregistreerd partnerschap
Hobby’s:
Bourgondisch leven

Naam: Gerard Plasmans
Woonplaats:
Oud-Beijerland
Leeftijd:
44
Burgerlijke staat:
Samenwonend
Hobby’s:
Barbecuëen, golfen, fitness, zwemmen en festivals bezoeken met vrienden



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief