Het veulen in de sloot bij Sint Philipsland.
Het veulen in de sloot bij Sint Philipsland. Foto: Brandweer Sint Philipsland

Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

Het incident deed zich voor rond 04.00 uur ‘s nachts. Op dat moment bevonden zich meerdere paarden op de weg. Een van de dieren werd aangereden door een onbekend voertuig. Het veulen kwam terecht in een nabijgelegen sloot. De brandweer reageerde onmiddellijk op de melding en alarmeerde hulpverleningsvoertuigen uit zowel Sint Philipsland als Sint-Annaland om te assisteren bij de reddingsoperatie.

Met behulp van een kraan van een hulpverleningsvoertuig slaagden de hulpverleners erin om het veulen voorzichtig uit de sloot te tillen. Na de succesvolle reddingsactie werd het veulen overgedragen aan de eigenaren. Ook werd een dierenarts ingeschakeld om de gezondheidstoestand van het veulen te beoordelen en eventueel verdere medische zorg te verlenen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief