De brandweer moest een uur na de jaarwisseling uitrukken naar Oud-Vossemeer voor een brand.
De brandweer moest een uur na de jaarwisseling uitrukken naar Oud-Vossemeer voor een brand. Foto: Brandweer Tholen

Rustige jaarwisseling voor Zeeuwse brandweer, daling aantal meldingen

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

ZEELAND – In Zeeland is de brandweer dit jaar met oud en nieuw veel minder vaak nodig geweest dan in voorgaande jaren. Ook werd er geen geweld gebruikt tegen de brandweer, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

In voorgaande jaren moest de brandweer tussen de 72 en 89 keer uitrukken tijdens de jaarwisseling, verspreid over 32 uur. Dit jaar hoefden ze slechts 62 keer uit te rukken. Van deze 62 keer was 53 keer vanwege een brand.

In Tholen moest de brandweer uitrukken voor een containerbrand aan de Abraham Crijnssenstraat en in Oud-Vossemeer voor een stapel brandend afval tegen een woning.

Middelbrand

In drie gevallen moest er extra hulp worden ingeroepen voor een middelbrand. In Hulst ontstond er een keukenbrand die zich verspreidde naar de bijkeuken en het dak, waardoor de woning tijdelijk onbewoonbaar is geworden. De bewoners vonden elders onderdak.

In Middelburg brak er ook brand uit in een keuken van een portiekwoning, waardoor de woning onbewoonbaar werd verklaard. Ondanks dat de brand snel onder controle was.

In Goes zorgde een mistgenerator in een tankstation ook voor een melding van middelbrand, maar dit bleek vals alarm te zijn.

Geen geweld

Bij de overige brandweerinzetten was geen extra hulp nodig. Het ging voornamelijk om buitenbranden en branden in containers. Dit jaar is er geen geweld gemeld tegen de brandweerlieden, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief