Er was afgelopen week genoeg te doen in de gemeente Tholen voor de hulpdiensten.
Er was afgelopen week genoeg te doen in de gemeente Tholen voor de hulpdiensten. Foto: Politie.nl
112

Arrestaties en traumaheli: Drukke week voor de hulpdiensten op Tholen

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

THOLEN - De hulpdiensten zijn afgelopen week meerdere keren uitgerukt naar Tholen. De politie arresteerde een 47-jarige man in Scherpenisse nadat hij zijn buurman had bedreigd met een mes. Daarnaast werd de traumahelikopter opgeroepen voor een medische noodsituatie in Poortvliet. Ook veroorzaakte een 18-jarige Tholenaar onder invloed een ongeval in Wilhelminadorp.

Maar de eerste melding kwam woensdagavond rond 19.30 uur binnen bij de brandweer. Bij een woning in de Watermolen brak brand uit. De vlammen ontstonden door een pan. Ook de afzuigkap vatte vlam. De bewoners konden het vuur gelukkig zelf doven met een blusdeken. Hierdoor hoefde de brandweer alleen te komen voor een nacontrole. De brandweerlieden hebben de afzuigkap gedemonteerd om de staat ervan te bekijken en voerden een koolmonoxidemeting uit. De bewoners hebben erger weten te voorkomen door snel te handelen.

Rijden onder invloed

Daarna gebeurde op vrijdagavond rond 23.45 uur een ongeval op de Langeweg in Wilhelminadorp. Een 18-jarige automobilist uit Tholen raakte van de weg en botste tegen een elektriciteitskast. De auto eindigde uiteindelijk in de sloot naast de weg. Er raakte niemand gewond bij het ongeluk. Nadat de politie ter plaatse kwam, werd er een voorlopige alcohol- en drugstest afgenomen bij de Tholenaar. Hieruit bleek dat hij waarschijnlijk onder invloed was.

Hij is daarop aangehouden en naar het politiebureau gebracht, waar een bloedtest is afgenomen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot gehaald en weggesleept. Netbeheerder Stedin kwam ter plaatse om de schade aan de elektriciteitskast te herstellen.

Traumahelikopter

Vervolgens werden de hulpdiensten rond 00.00 uur gealarmeerd over een medische noodsituatie aan het Zuidplantsoen in Poortvliet. Een ambulance was snel ter plaatse en de brandweer uit Sint-Maartensdijk kwam om te helpen. De situatie was zo ernstig dat er tien minuten later een traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam werd opgeroepen. Deze landde in de buurt. Nadat het slachtoffer was onderzocht door een arts van het MMT, is de patiënt naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht.

Bedreiging met mes

Ten slotte ontving de politie rond 00.45 uur een melding van een incident aan het Schuttershof in Scherpenisse. Een man zou de voordeur van een woning hebben vernield en de bewoner met een mes hebben bedreigd. De politie kwam ter plaatse en trof de verdachte aan bij zijn woning. De man kwam naar buiten met een mes in zijn handen en dreigde naar een agent, roepend: “Ik steek je dood.”

De agent verzocht hem om het mes neer te leggen, maar de man pakte een tweede mes. Toen de agenten hun stroomstootwapen op de man richtten en hem opnieuw vroegen om de messen neer te leggen, gaf de man uiteindelijk toe. Hij is gearresteerd en zit vast voor verhoor. De messen zijn in beslag genomen en de agent heeft aangifte gedaan van bedreiging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief