Afbeelding
Foto: HVZeeland

Brandweer snel ter plaatse bij woningbrand in Sint-Annaland

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

SINT-ANNALAND - De brandweer is zondagavond ter plaatse gekomen bij een woningbrand aan de Tolweg in Sint-Annaland. Er werd vrij snel opgeschaald naar middelbrand.

De brand werd rond 20:30 uur ontdekt bij een woning aan de Tolweg in Sint-Annaland. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) woedde er ook brand in het dak en was deze uitslaand. Na de melding werden twee blusvoertuigen, een waterwagen en een hoogwerker opgeroepen.

De brandweer was enige tijd druk met blussen. Als gevolg van de brand had zich veel rook ontwikkeld op de bovenverdieping van de woning. Met behulp van de hoogwerker heeft de brandweer onderzocht of er onder de dakpannen ook nog brand woedde. Daarnaast heeft de brandweer het dak gedeeltelijk moeten slopen om de situatie veilig te stellen. Omstreeks 21:30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.

De Veiligheidsregio laat weten dat de bewoners van de woning tijdens de brand veilig buiten waren. Het is niet duidelijk of zij op het moment van de brand in de woning aanwezig waren. Stichting Salvage is opgeroepen om hen te helpen bij het afwikkelen van de schade.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief