Een impressie van het nieuwe restaurant aan de Thoolse haven ARTIST IMPRESSION ROB LIGTERINGEN
Een impressie van het nieuwe restaurant aan de Thoolse haven ARTIST IMPRESSION ROB LIGTERINGEN Foto: Rob Ligteringen

Nieuw restaurant aan Thoolse haven

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Aan de Thoolse haven, op de plaats van de oude Palingloods, moet een nieuw restaurant verrijzen. Eigenaar van De Palingloods, GDK Investments, heeft een plan gepresenteerd aan de gemeente voor een restaurant aan het water met een geweldig uitzicht over de haven.

In het plan word de oude Palingloods gesloopt en verrijst er een volledig nieuw gebouw. Hierin komt het eerste openbare terras / restaurant in de stad Tholen aan het water, een evenementen-/vergaderzaal, short-stay faciliteiten en een aanlegsteiger met recreatiemogelijkheden zoals de verhuur van bootjes en kano's.

Ontwerp

De Thoolse architect Rob Ligteringen heeft een ontwerp gemaakt van het plan dat nu besproken wordt met de gemeente Tholen. "Er is door de architect rekening gehouden met de zichtlijnen van de Kruittoren", laat Ton van Hoorn weten namens GDK Investments. Daarom is het gebouw aan de noordzijde laag gehouden, daarentegen zie je vanaf het water een markant en zeer attractief gebouw. "Het gebouw geeft een knipoog naar de oude Thoolse bouwstijl", stelt Van Doorn en dat beaamt ook Rob Ligteringen. "Vroeger lagen hier de oude visafslagen, die stonden half in het water en daar hebben we met dit ontwerp op ingespeeld."

Recreatie

"Niet alleen is deze nieuwe ontwikkeling een verrijking voor Tholen, maar het zal zeker ook sterk het toerisme verder bevorderen", stelt Ton van Hoorn. "Daarnaast wordt de huidige rommelige plek verruild voor een mooi gebouw met vele sociale, toeristische en attractieve aantrekkelijkheden." Van Hoorn is tevens van mening dat de ontwikkeling een positieve invloed gaat hebben op de verbinding tussen het water, winkelcentrum en het oude dorp.

Overleg

"De gemeente is zeer enthousiast over dit plan, echter zoals normaal zijn er nog wat technische discussies", legt Van Hoorn uit. Volgens de architect heeft dit vooral te maken met de grootte van het gebouw. "Op dit moment is het ongeveer 30 bij 15 meter en daar komen dan nog terrassen bij. De gemeente wil die terrassen meenemen in die vierkante meters van het gebouw, maar daar komen we wel uit." Volgens de partijen is het in ieder geval een heel serieus idee. "De vergunningen zijn nog niet aangevraagd, omdat eerst de gemeente akkoord moet gaan. Maar er is een goed plan, het geld is er en de grond is aangeschaft."

"De vele positieve reacties tot op heden, ook op sociale media, geven aan dat dit project een grote verrijking voor de stad Tholen en het toerisme is", besluit Van Hoorn.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief