Afbeelding
Foto: Krijgdekleertjes

Geslaagde eerste ruilmiddag van Krijgdekleertjes

Door: Hanneke Marcelis

THOLEN - Woensdag 1 mei was de eerste ruilmiddag van Krijgdekleertjes Tholen. Om 14:30 ging de deur open voor ruim 30 moeders, vaders, kinderen en oma's. Kleding waar de kinderen uitgegroeid waren werd meegebracht en omgeruild. Na het inleveren van de kleding die te klein was geworden kon deze worden omgeruild voor een maatje groter. Ook de kinderen konden tussen het passen door genieten, van spekjes en siroop en ze konden een cadeautje uit de grabbelton vissen. Coördinator Theresa Juhas had er de handen vol aan, maar werd bijgestaan door vrijwilliger van het eerste uur Desire. De volgende ruilmiddag is woensdag 5 juni.

Krijgdekleertjes Tholen is aangesloten bij ruilsite krijgdekleertjes.nl, een initiatief dat in 2012 is opgezet door een clubje moeders en inmiddels is uitgegroeid tot een landelijk begrip. Naast de 33 lokale ruilpunten kunnen ouders ook online ruilen. Er zijn inmiddels 5500 mensen lid van de website.

Krijgdekleertjes Tholen is het eerste lokale ruilpunt in Zeeland. Iedere eerste woensdag van de maand kunnen ouders hun kinderkleding ruilen bij coördinator Theresa Juhas op de Schuttershof 7 in Scherpenisse. Ook donaties zijn natuurlijk van harte welkom. Voor de toekomst heeft het team van Krijgdekleertjes Tholen nog grote plannen. Naast de maandelijkse ruilmiddag in Scherpenisse zijn zij ook op zoek naar andere locaties op het eiland. Daarnaast zullen er verschillende evenementen gepland worden die binnen het thema duurzaamheid en verbinding passen.

Onderdeel van Krijgdekleertjes Tholen is het nieuwe initiatief 'Krijgdekleertjes Babybag'. Dit is een startpakket voor nieuwe ouders met een eerste voorraad (tweedehands) babykleding. Het pakket wordt aangevuld met een aantal donaties van lokale ondernemers en kan gratis aangevraagd.

Actuele openingstijden en informatie over de Krijgdekleertjes Babybag zijn te vinden op de facebookpagina van KrijgdeKleertjes Tholen www.facebook.com/krijgdekleertjestholen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief