Afbeelding

Schoolzwemmen dit jaar niet mogelijk op Tholen

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Thoolse scholen kunnen dit seizoen het schoolzwemmen niet meer opstarten. Dat laat de gemeente Tholen desgevraagd weten.

Op 15 juni gaan de zwembaden op het eiland Tholen weer open voor banenzwemmen, zwemlessen en verenigingszwemmen. Ook wordt gekeken of het wellicht mogelijk is om ook recreatie-zwemmen weer op te starten. 

Schoolzwemmen zal echter sowieso niet meer mogelijk zijn. "Scholen kunnen normaliter in overleg met de zwembadmanager op eigen initiatief schoolzwemmen organiseren. Maar vanwege het verkorte zwemseizoen en vanwege de coronacrisis, is er dit seizoen niet de mogelijkheid om schoolzwemmen op te starten", zo legt een woordvoerder van de gemeente Tholen uit. "Vorig jaar is van deze mogelijkheid overigens geen gebruik gemaakt en ook dit jaar zijn er geen verzoeken binnengekomen", voegt ze daar derhalve aan toe. 

"In het afgelopen seizoen kwamen er wel eens scholen/klassen recreatief zwemmen, bijvoorbeeld rond de laatste schooldag. Voor dit seizoen zijn er hiervoor nog geen verzoeken van scholen binnengekomen. Scholen kunnen bij de zwembadmanager infomeren naar de mogelijkheden hiervoor. Door een school of een aantal klassen vrij te laten zwemmen is het aantal personen goed te reguleren", zo stelt ze. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief