Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Cootjes Catering en Fresh Handmade Sushi winnen Thoolse ondernemersprijzen

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Het publiek van de Thoolse Ondernemersavond heeft Cootjes Catering uit Scherpenisse verkozen tot winnaar van de Thoolse Ondernemersprijs 2021. Bij de Thoolse Startersprijs 2021 gingen de meeste stemmen naar Fresh Handmade Sushi uit Poortvliet. Tijdens de Grote Ondernemersavond Tholen, die tweejaarlijks georganiseerd wordt door de gemeente Tholen, Rabobank en Ondernemers Overleg Tholen (OOT), zijn de Thoolse Ondernemersprijs en de Thoolse Startersprijs uitgereikt door OOT-ambassadeur Harm-Jan van Dijke. 

De ondernemersavond was het eerste grote business live-event na de coronacrisis en is met 180 bezoekers druk bezocht. De ondernemersprijzen zijn een initiatief van het Ondernemers Overleg Tholen. Onder voorzitterschap van Niel Jansen is er een vakjury samengesteld, die in het afgelopen jaar bedrijven in de gemeente Tholen hebben geselecteerd die in aanmerking kunnen komen voor de prijs. Er zijn twee categorieën: de Thoolse Startersprijs (voor alle bedrijven die in 2020 en 2021 gestart zijn) en de Thoolse Ondernemersprijs. 

De aanwezigen konden stemmen op de drie genomineerden in de beide categorieën. Het publiek koos voor Fresh Handmade Sushi (Nina Delhaas) als beste starter. Samen met haar moeder Mireille runt Nina haar sushi en poké bowl bedrijf, nadat ze begonnen was met het maken van sushi voor vrienden en familie. Inmiddels heeft ze haar bedrijf al aardig op de Thoolse kaart weten te zetten. 

De Thoolse Ondernemersprijs ging naar Cootjes Catering (Coba Hartog). Coba is gek op koken en heeft het voorrecht om van haar passie haar beroep te maken. Ze heeft een breed scala aan cateringmogelijkheden van 2 tot 200 man: tapas en amuses, themamaaltijden, koken op locatie, ontbijt/lunch, barbecue en evenementen.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief