Afbeelding
Foto: Google Earth

Expositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in Meestoof

Door: Bregje Kop Algemeen

SINT-ANNALAND - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp is nog tot en met zaterdag 4 maart te zien in Streekmuseum de Meestoof. Schilderijen, etsen en tekeningen die gemaakt zijn naar aanleiding van de watersnood in 1953 of ter herdenking van de watersnood worden tentoongesteld.

De werken komen uit de eigen collectie, van andere musea en particulier bezit. De herinnering aan ramp van 1953 is op vele manieren vastgelegd. Boekwerken, filmbeelden, fotografie, schilderijen, tekeningen en ook monumentale kunstwerken. Streekmuseum de Meestoof wil 70 jaar na de ramp van 1953 herdenken met een speciale kunstexpositie.

“Uit eigen collectie tonen we een aantal schilderijen, etsen en zeefdrukken van onder andere Jack Overhoff (Amsterdam, later VS en Duitsland), Pieter Kooistra die met de helikopter mee vloog over het rampgebied”, aldus het museum. “Veel kunstenaars uit binnen- en buitenland leverden een kunstwerk in voor een kunstveiling ten behoeve van het net opgerichte Nationaal Rampenfonds. De veiling bracht destijds meer dan 35.000 gulden op. In onze Noorse woning kunt u 8 korte documentaires van elk ongeveer 12 minuten bekijken van verhalen die verteld worden door inwoners uit enkele Thoolse kernen die de Watersnood daadwerkelijk hebben meegemaakt.”

De speciale Watersnoodexpositie is te bezoeken op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief