Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Gemeente organiseert informatieavond over herinrichting Langeweg

Door: Bregje Kop Algemeen

ANNA JACOBAPOLDER - Gemeente Tholen organiseert op woensdag 22 maart een inloopavond over de herinrichting van de Langeweg. Inwoners kunnen tijdens deze bijeenkomst al hun vragen stellen. 

Om de nieuwe inrichting van de Langeweg in Anna Jacobapolder zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de bewoners en gebruikers, hebben inwoners de mogelijkheid gehad om een enquête in te vullen. Op deze enquête heeft de gemeente vijftig reacties ontvangen. Deze zijn zo goed mogelijk in het voorlopig ontwerp verwerkt.

Voorlopig ontwerp 
Enkele punten die verwerkt zijn in het ontwerp zijn de aanleg van verkeersplateaus, een doorlopend trottoir, verzamellocaties voor PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) en een groen parkje met parkeerplekken. Bekijk het ontwerp hier. 

Herinrichting
Aanleiding om de bebouwde kom van de Langeweg in Anna Jacobapolder opnieuw in te richten, is onder andere het slechte wegdek. De Langeweg wordt in 2024 opnieuw ingericht, nadat de waterleiding in de straat vervangen is door Brabant Water.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief