Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: ‘Wielrennen is rode draad in mijn leven’

Door: Neil Schuurman Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

Ivo Slokkers mag dit jaar voor de vierde keer als voorzitter van het wielercomité de Ronde van Oud-Vossemeer organiseren. Ivo heeft zelf ook altijd gefietst. Maar na een tijd te hebben gereden in de volgwagen, is hij inmiddels voorzitter. “Wielrennen is toch wel de rode draad in mijn leven. Ik werk al 23 jaar voor een fietsbandenproducent. Daardoor ben ik dagelijks bezig met de sport.” Ook de zoon van Ivo heeft jarenlang wedstrijden gereden. Hij reed deze ronde niet mee op de fiets, maar wél in een volgwagen. “Het was nog even spannend of de ronde op tijd klaar zou zijn”, geeft Ivo toe. “In heel Oud-Vossemeer lagen de straten open om nieuwe kabels te leggen. Maar gelukkig is dat goed gekomen. Daarnaast heeft gemeente afgelopen vrijdag nog een veegwagen over het parcours laten gaan.”

Ivo is ontzettend trots op de sport, maar ook op de organisatie van de Ronde van Oud-Vossemeer. Zo vertelt hij vol trots dat ze met tien vaste vrijwilligers deze dag hebben mogen organiseren en dat dertig vrijwilligers deze dag mogen bijstaan. “Je hoeft niemand te enthousiasmeren; iedereen weet wat hij moet doen. Dat is wel heel erg lekker voor iedereen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief