Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: ‘Meer dan alleen een hobby’

Door: Neil Schuurman Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

Wielrennen is voor Julia, Anouk en Elise allang niet alleen een hobby meer. Het drietal is dagelijks met de sport bezig. “We wonen zelfs met ons team in Enschede”, aldus de meiden. Zij worden daar door TalentNED opgeleid om prof te worden. De wedstrijd in Oud-Vossemeer is voor het drietal de eerste van het seizoen. “We vinden het super leuk om hier te zijn. Een mooi begin van het seizoen.” Al geruime tijd is wielrennen een groot onderdeel van het leven van Julia, Elise en Anouk.

“We zijn alle drie rond ons achtste al begonnen met rijden. Geen wedstrijden, maar als hobby. We waren er dus behoorlijk vroeg bij kun je wel zeggen!” De meiden vinden het fijn dat ze hun passie met elkaar kunnen delen. “We stimuleren elkaar heel erg. We zitten ook met schaatsers in ons huis in Enschede. Een echt sporthuis dus! Maar we hebben allemaal, stuk voor stuk, hetzelfde doel: prof worden. We zijn echt heel gemotiveerd in de sport.” Waar het drietal behoorlijk van baalt is dat er steeds meer wedstrijden gecanceld worden. “Dat komt doordat er vaak geen of te weinig politiebegeleiding is; dan kan zo’n wedstrijd niet doorgaan. Het is daarom heel fijn dat in Oud-Vossemeer de vrouwencours wél doorgaat.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief