Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Scoren voor het goede doel: VV Vosmeer doneert geld voor iedere goal

Door: Bregje Kop Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Stichting Westerlicht, die in januari de deuren opende in Tholen, kan komende weken rekenen op veel steun. Zowel basisschool De Ark, als voetbalvereniging VV Vosmeer zamelen geld in voor dit goede doel. 

Stichting Westerlicht opende begin dit jaar de deuren aan de Kerkstraat in Tholen. Het centrum biedt laagdrempelige steun aan iedereen die met kanker te maken krijgt. Door middel van een bakje koffie, een praatje, een arm om iemand heen of een activiteit hopen zij zo steun te bieden als men het moeilijk heeft.

Maar momenteel kan de Stichting zelf óók op flink wat steun rekenen. Er lopen namelijk twee mooie, lokale acties voor deze stichting. Eén daarvan vindt plaats op basisschool De Ark. Daar zamelen de leerlingen geld in voor stichting Westerlicht door middel van een klusjesactie. Het is hierbij de bedoeling dat alle leerlingen in hun eigen omgeving klusjes gaan doen voor een zelf te bepalen bedrag. Uiterlijk maandag 3 april moeten de leerlingen het geld inleveren. Alle opbrengsten gaan naar de stichting. 

Maar ook VV Vosmeer komt in actie voor Stichting Westerlicht. Voor ieder doelpunt dat JO9 en JO11 dit weekend, en het weekend daarop, scoren doneren zij namelijk geld. Daarnaast vragen zij ieder gezin - van JO9 en JO11 - om dit ook te doen. Als de teams de komende twee wedstrijden niet scoren, dan telt VV Vosmeer de penalty’s als back-up score.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief