De Zeelandbrug.
De Zeelandbrug. Foto: Bennie Krajenbrink

Zeelandbrug niet in parcours Delta Ride for the Roses

Door: Britta Janssen Algemeen

THOLEN - De deelnemers aan de langste route van de Delta Ride for the Roses, de 120 kilometer, kunnen volgende maand niet over de Zeelandbrug fietsen. 

De organisatie van het benefietevenement voor KWF Kankerbestrijding, dat vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni plaatsvindt, had de brug graag in haar route opgenomen. ‘Er zijn in hetzelfde weekeinde werkzaamheden aan de Heinenoordtunnel en Haringvlietbrug en door ook de Zeelandbrug een paar uur af te sluiten zou Zeeland voor hulpdiensten te lang onbereikbaar zijn’, meldt de organisatie dinsdag. In overleg met de hulpdiensten en gemeenten Goes en Schouwen-Duiveland is daarom besloten de route voor de 120 kilometer te wijzigen.

De alternatieve route wordt nog uitgewerkt, maar zal over de Bevelanden en Brabantse Wal voeren. Voor de kortere afstanden verandert er niets. De organisatie hoopt dat de deelnemers volgend jaar wel over de Zeelandbrug kunnen fietsen.

Kijk voor meer informatie op www.deltaridefortheroses.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief