Afbeelding
Foto: Shutterstock

‘Geen Kind Achterop’: Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

Door: Bregje Kop Algemeen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

Deze landelijke campagne, die Leergeld Nederland vorig jaar heeft opgestart, was een succes. Daarom wordt deze actie dit jaar herhaald. “Enerzijds met de doelstelling om meer naamsbekendheid te genereren voor het thema armoede onder kinderen, anderzijds om het thema ‘fietsen’ onder de aandacht te brengen”, aldus de organisatie. “Ieder kind verdient gewoonweg een fiets. Dankzij een fiets ben je mobiel en onafhankelijk en kan je zelfstandig op weg naar school en vrienden. Bovendien is fietsen gezond en voorkomt het dat je in een isolement terecht komt.”

Noodzakelijk 
In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenoten heel normaal zijn, omdat er niet genoeg geld is en ouders geen fiets voor hun kind kunnen aanschaffen. Omdat het moeilijk is om aan een passende tweedehands fiets voor kinderen van 4-18 jaar te komen, is er vorig jaar een campagne gevoerd in de Oosterschelderegio. Dankzij deze inzamelingsactie zijn er toen meer dan 100 fietsen ingeleverd. “Vanwege dit succes is er besloten om deze inzamelingsactie te herhalen, temeer daar de vraag naar (kinder)fietsen ten opzichte van het vorig jaar is verdubbeld! Heb je nog een mooie tweedehands fiets in de schuur staan die niet meer gebruikt wordt? Geef hem dan een tweede leven en kom hem inleveren op zaterdag 10 juni tussen 10.00 en 13.00 uur.” Inleveren kan in Sint Maartensdijk bij het Leger des Heils aan Sportlaan 3.

De ingezamelde fietsen worden bij diverse bedrijven nagezien en opgeknapt, zodat kinderen, die bij Stichting Leergeld in Zeeland een fiets aanvragen, van een veilige en betrouwbare fiets voorzien kunnen worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief