Afbeelding
Foto: Scouting Heenetrecht

Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

Door: Bregje Kop Algemeen

“De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. 

De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. 

Scouting Heenetrecht verzoekt het college om de belangen van ‘een van de belangrijkste jeugdverenigingen in de gemeente Tholen’ mee te nemen in de overwegingen van een aanlegsteiger voor cruiseschepen. Ook willen zij graag dat Tholen aangeeft waar én hoe Scouting Heenetrecht veilig en kosteloos het wekelijkse spel kan spelen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief