Erik is medeorganisator van het Havenplein Festival in Sint-Annaland
Erik is medeorganisator van het Havenplein Festival in Sint-Annaland Foto: Melissa Schuurman

Erik blikt vooruit op Havenplein Festival in Stalland: ‘Hopen op goed weer’

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-ANNALAND - Na een bruisende start van de kermis op woensdag, is Sint-Annaland nu klaar voor het populaire Havenplein Festival dat vanavond van start gaat. Medeorganisator Erik Scherpenisse kijkt vol enthousiasme uit naar het festival. “We staan heel sterk in het dorp.”

Het festival, dat al ruim een decennium geleden begon met één podium tijdens de jaarlijkse braderie, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat tot ver buiten de regio bekend is. “Terwijl de braderie bezoekers aantrekt, zorgen wij voor het feest”, legt Scherpenisse uit. “Vorig jaar trokken we meer dan drieduizend enthousiaste bezoekers. Dat was een topjaar. We gaan nu op dezelfde voet verder.”

Uitdaging
Het tweedaagse programma biedt een diverse mix van muziekgenres om de bezoekers te vermaken. Op vrijdagavond zal de Nederlandse coverband Melrose het podium betreden voor een spetterende muzikale show. Op zaterdagavond staat het Foute Uur van Qmusic gepland als absoluut hoogtepunt. Daarnaast zullen feestzanger Irvine, Erik 2K en MC D-Boy het publiek vermaken, samen met feest-DJ’s Chris en Jeff.

Een van de grootste uitdagingen dit jaar? “De weersvoorspelling. Maar gelukkig lijken we geluk te hebben”, aldus Scherpenisse. In de afgelopen jaren heeft het festival zich losgemaakt van de braderie en heeft het nauwe samenwerkingen opgebouwd met lokale cafés. Scherpenisse belooft dat het evenement nog vele jaren vooruit gaat.

Braderie
“Op vrijdag trekken we voornamelijk bezoekers uit Tholen-stad en de omliggende regio. Maar zaterdag is echt dé dag waarop iedereen samenkomt.” De bezoekers zijn op vrijdagavond welkom vanaf 20.30 uur. Op zaterdagavond gaat het festival al om 19.00 uur van start.

De festiviteiten op beide dagen eindigen om 23.59 uur. Op zaterdag begint de dag met de jaarlijkse braderie van 10.00 tot 17.00 uur. Met een glimlach op hun gezicht kijken de inwoners van Sint-Annaland uit naar dagen vol muziek, plezier en vermaak.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief