Afbeelding
Foto: Politie

Tholen doet onderzoek naar veiligheid in gemeente onder ruim 1100 inwoners

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Heb je last van zwerfafval op straat? Voel je je onveilig wanneer je ‘s avonds buiten loopt? Is er ooit bij jou ingebroken? Dit zijn enkele vragen die gesteld worden in het kader van de Veiligheidsmonitor aan meer dan 1100 inwoners van de gemeente Tholen.

Tussen 15 en 18 augustus ontvangen 1127 inwoners van de gemeente Tholen per post een uitnodiging om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor 2023. Dit onderzoek richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek wordt in opdracht van de gemeente Tholen uitgevoerd door I&O Research. De gemeente gebruikt de resultaten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

De gemeente moedigt zoveel mogelijk inwoners aan om deel te nemen aan het onderzoek. Zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie binnen de gemeente Tholen. Burgemeester Marleen Sijbers benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen”.

Steekproef

Voor een representatief onderzoek is het van belang dat mensen uit alle bevolkingsgroepen deelnemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft daarom een steekproef uitgevoerd. Uit deze steekproef zijn 1127 inwoners van 15 jaar en ouder geselecteerd om deel te nemen aan dit onderzoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief