Een zwemmer met een zwemboei tijdens de Thoolse Mijl
Een zwemmer met een zwemboei tijdens de Thoolse Mijl Foto: Iman Fase

Ruim 170 zwemmers staan aan de start van de Thoolse Mijl

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Zwemmers gaan vanochtend te water voor de zevende editie van de Thoolse Mijl. Tijdens dit jaarlijkse evenement, dat al aan zijn zevende editie toe is, nemen ruim 170 deelnemers deel aan de uitdaging om het water tussen de Oesterdam in Tholen en Strijenham over te steken. 

De start van de zwemtocht in de Oosterschelde is om 11.00 uur. Zwemmers kunnen kiezen uit twee afstanden: de reguliere afstand en de XL-versie. De reguliere afstand van de Thoolse Mijl beslaat één zeemijl, wat gelijk staat aan 1,85 kilometer. Voor zwemmers van alle leeftijden en niveaus is deze uitdaging geschikt.

Met de XL-versie is er ook een afstand speciaal voor de ervaren zwemmers. Ze leggen twee zeemijlen af, oftewel 3,7 kilometer. Dit betekent dat de zwemmers van de XL-afstand heen en weer zwemmen in het zoute water. “Die stroming is niet altijd gunstig voor je, maar dat maakt het juist ook wel leuk”, schrijft de organisatie.

Op de eerste editie van de Thoolse Mijl deden zeventig deelnemers mee in 2016. Nu, zeven jaar later, doen ruim 170 deelnemers mee aan de zevende editie van de zwemtocht. Voor alle versies van de zwemtocht is het verplicht dat de zwemmers een zwemboei gebruiken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief