Een impressie van de nieuwe ontsluiting Tholen
Een impressie van de nieuwe ontsluiting Tholen Foto: Toekomstig Tholen

Molenvlietsedijk wordt definitief opengesteld, verkeersdrukte Dalempolder neemt af

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Goed nieuws voor de inwoners van de wijk Dalempolder en de directe omgeving in Tholen. Vanaf donderdag 15 september wordt de Molenvlietsedijk vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising Hoogaarsstraat definitief opengesteld voor het verkeer. Hierdoor neemt de verkeersdrukte in Dalempolder af, omdat de omleidingsroutes door de wijk komen te vervallen.

De werkzaamheden voor de derde ontsluiting liggen nu grotendeels stil vanwege de zomervakantie. Hierdoor is de Molenvlietsedijk tijdelijk open vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de Burgemeester van Berchemstraat. Vanaf maandag 28 augustus wordt de weg voor ongeveer drie weken opnieuw afgesloten voor de laatste werkzaamheden. Van woensdag 6 tot en met vrijdag 8 september wordt de Molenvlietsedijk bijvoorbeeld grotendeels geasfalteerd.

Voor de veiligheid heeft de gemeente verschillende omleidingsroutes voor gemotoriseerd en ongemotoriseerd verkeer door de wijk Dalempolder uitgewerkt. Met de aanstaande openstelling op donderdag 15 september zullen deze omleidingsroutes niet langer nodig zijn.

Derde ontsluiting
De aanpassingen aan de Molenvlietsedijk en de omliggende infrastructuur maken deel uit van het project ‘Verbetering verkeerssituatie Tholen’. Om de bereikbaarheid van de vestingstad en het bedrijventerrein te verbeteren, wordt er een nieuw kruispunt aangelegd op de plek waar de Molenvlietsedijk en de N286 elkaar ontmoeten, ter hoogte van het huidige viaduct.

Dit kruispunt zal worden uitgerust met een Intelligente Verkeersregelinstallatie (iVRI) om het verkeer efficiënt te reguleren. Bovendien zullen er nieuwe vrijliggende fiets- en voetpaden worden aangelegd om de toegankelijkheid en veiligheid voor niet-gemotoriseerde weggebruikers te verbeteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief