Kinderen krijgen hier les over suppen.
Kinderen krijgen hier les over suppen. Foto: Gemeente Tholen

Geslaagde Summergames: Meer dan 500 deelnemers voor de activiteiten

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De zomervakantie is voorbij en dat betekent ook een einde aan de jaarlijkse Summergames. De organisatie Jij op Tholen, bestaande uit buurtsportcoaches en jongerenwerkers van de gemeente Tholen, kijkt terug op een geslaagde zomereditie met twaalf activiteiten en honderden inschrijvingen.

Roseline van den Heuvel uit Sint-Annaland, een gewaardeerde buurtsportcoach van het team, heeft wederom een goede zomer achter de rug met het zomerprogramma. Ze heeft dit jaar met haar team meer dan vijfhonderd deelnemers mogen verwelkomen op de activiteiten.

Sinds twee jaar is er een startdatum en tijd om je in te schrijven voor de Zomerspelen. Op de openingsdag ontvingen ze direct zo’n honderd inschrijvingen. “Dit gaf ons een geweldig gevoel”, aldus Van den Heuvel. “Het bewijst dat we de activiteiten niet voor niets organiseren.” De activiteiten genoten van grote populariteit, waarvan de meeste volledig volgeboekt waren.

Graffiti
Van den Heuvel benadrukt de opmerkelijke groei van het programma. Het zomerprogramma, bekend als de Summergames, biedt wekelijks twee activiteiten aan tijdens de zomervakantie. De activiteiten zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen onder de jeugd. “Wat ooit begon met enkele activiteiten, is nu uitgegroeid tot een uitgebreid schema. Dit jaar hebben we honderden inschrijvingen ontvangen. Dat mogen we ook wel verwachten met zoveel activiteiten.”

De buurtsportcoach herinnert zich vooral de activiteiten suppen op de Oesterdam en old skool graffiti. Aan het graffiti-onderdeel deden vijftig deelnemers mee. Het weer tijdens de zomervakantie speelde goed mee voor de activiteiten. “We hebben één activiteit opnieuw moeten inplannen omdat die letterlijk in het water viel. Verder was het prima weer voor ons.”

Vriendschappen
Van ouders hoort de buurtsportcoach positieve verhalen. Zo deelt ze een verhaal over een trotse moeder: “Haar zoon heeft hier vorig jaar een goede vriend gemaakt die in een ander dorp woont. Ze blijven nu regelmatig afspreken. Dit soort vriendschappen hoor ik graag. De jeugd maakt vrienden tijdens activiteiten die ze anders misschien niet zouden tegenkomen.”

Bij de activiteiten hielpen dit jaar ook acht jongeren uit Tholen mee. Ze waren betrokken bij de voorbereiding en waren aanwezig op de activiteiten. Kinderen die in de zomer niet op vakantie waren, konden iedere week iets leuks doen. De buurtsportcoaches en jongerenwerkers zijn van plan om volgend jaar weer een nieuwe editie van de Summergames te houden.


De Summergames hadden ook een grafitti activiteit - Gemeente Tholen

De Summergames hadden ook een grafitti activiteit.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief