Afbeelding
Foto: Thomas van Maren

Thoolse zwembaden houden weer een zwemvierdaagse in september

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De gemeentelijke zwembaden in Tholen en Sint-Maartensdijk organiseren van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september weer de Zwemvierdaagse. Het populaire evenement voor zwemliefhebbers wordt gehouden in zwembaden De Spetter en het pas gerenoveerde Haestinge.

Om deel te nemen aan de Zwemvierdaagse kunnen deelnemers zich aanmelden bij de kassa van de zwembaden. De inschrijfkosten bedragen vijf euro per persoon. Deelnemers hebben de vrijheid om vier momenten in de week te kiezen om te komen zwemmen. Tijdens de Zwemvierdaagse zijn de zwembaden ‘s ochtends geopend van 7.30 tot 9.30 uur en in de avond van 18.30 tot 20.00 uur.

Het aantal gezwommen banen is naar eigen inzicht in te vullen. Voor basisschoolkinderen geldt een minimum van tien banen en voor volwassenen is dit aantal vastgesteld op twintig banen. Er is een half uur de tijd om deze uitdaging te voltooien. Na het voltooien van de Zwemvierdaagse ontvangen deelnemers een medaille.

Belangrijk is dat deelnemers over een geldig zwemdiploma moeten beschikken. Kinderen die nog bezig zijn met het behalen van hun zwemdiploma kunnen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. 

In de afgelopen jaren zamelde de Zwemvierdaagse op het eiland geld in voor een goed doel. Dit jaar staat er geen goed doel gekoppeld aan het evenement in Tholen en Sint-Maartensdijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief