De Vlaktetunnel bij Kapelle.
De Vlaktetunnel bij Kapelle.

Ernstige verkeershinder door afsluiting Vlaketunnel en Dampoortaquaduct

Door: Redactie Algemeen

KAPELLE - Rijkswaterstaat voert in oktober en november onderhoudswerkzaamheden uit aan de Vlaketunnel in de snelweg A58 bij Kapelle en het Dampoortaquaduct van de N57 bij Middelburg. Beide doorgangen worden dan meerdere dagen in beide richtingen afgesloten, met een extra reistijd tot ruim een uur tot gevolg, waarschuwt Rijkswaterstaat. 

In de Vlaketunnel en het Dampoortaquaduct worden technische installaties vervangen. ‘De systemen hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Het gaat om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen.’ 

Thuiswerken

De Vlaketunnel is van dinsdag 31 oktober 21.00 uur tot maandag 6 november 5.00 uur afgesloten. Het Dampoortaquaduct is van woensdag 8 november 20.00 uur tot maandag 13 november 6.00 uur afgesloten. ‘Weggebruikers wordt geadviseerd te kijken of hun reis noodzakelijk is of dat een alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld thuiswerken. Plan anders de route voor vertrek en houd rekening met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits. De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.’

Omleidingsroutes Vlaketunnel

Tijdens de afsluiting van de Vlaketunnel gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer vanuit Rotterdam richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Rotterdam wordt omgeleid via de N57. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een kwartier.
  • Verkeer vanaf de A59 ’s-Hertogenbosch richting Middelburg en vanuit Middelburg richting de A59 wordt omgeleid via Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een half uur.
  • Verkeer vanuit Breda/Bergen op Zoom richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Bergen op Zoom/Breda wordt omgeleid via knooppunt Hellegatsplein, Zierikzee en Burgh-Haamstede. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 55 minuten.
  • Verkeer vanuit Antwerpen richting Middelburg en vanuit Middelburg richting Antwerpen wordt omgeleid via de Westerscheldetunnel (tolweg). De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een half uur.
  • Verkeer op de A58 tussen Goes en Bergen op Zoom wordt omgeleid via de parallelweg van de A58 (N289) over de Vlakebrug. De extra reistijd door files kan hier oplopen tot meer dan een uur.

Omleidingsroutes Dampoortaquaduct

Tijdens de afsluiting van het Dampoortaquaduct gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer op de N287 richting Heinkenszand en Borssele wordt omgeleid via Noord-Beveland en Goes. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een half uur.
  • Verkeer op de A58 ten oosten van Goes richting Domburg, Veere en Burgh-Haamstede wordt omgeleid over Noord-Beveland. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer tien minuten.
  • Verkeer op de A58 ten westen van Goes richting Domburg en Burgh-Haamstede wordt omgeleid via Vlissingen en de Laan der Verenigde Naties (Middelburg). De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer een kwartier.
  • Verkeer op de N57 richting de A58 en verkeer op de A58 richting de N57 wordt omgeleid via de President Rooseveltlaan, Sandberglaan, Seissingel, Looiersingel, Het Groene Woud en de Schroeweg. De extra reistijd door deze omleidingsroute bedraagt ongeveer tien minuten.
  • Verkeer met bestemming Middelburg moet vooral tijdens de ochtend- en avondspits rekening houden met extra reistijd.

Alle omleidingen worden met gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg aangegeven.

Meer informatie

Kijk tijdens de onderhoudsperiode op www.vananaarbeter.nl of www.rwsverkeersinfo.nl voor de actuele verkeerssituatie. Meer informatie over de werkzaamheden staat op de projectpagina van de Vlaketunnel (www.Rws.nl/onderhoud-vlaketunnel) en het Dampoortaquaduct (www.Rws.nl/onderhoud-dampoortaquaduct).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief