Afbeelding

Alle Tholenaren kunnen binnenkort weer gratis boompjes bestellen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Goed nieuws voor inwoners van de gemeente Tholen die hun woonomgeving willen vergroenen. Op dinsdag 12 september gaat de jaarlijkse boompjesactie van start, waarbij iedereen gratis boompjes kan bestellen. Voor de gemeente Tholen zijn in totaal 4500 boompjes beschikbaar gesteld.

De boompjesactie wordt georganiseerd door de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden in samenwerking met de gemeente Tholen. Dit initiatief heeft als doel om meer groen in de leefomgeving te brengen en daarmee de natuur te bevorderen. Vanaf 9.00 uur op 12 september kunnen alle Tholenaren een gratis boompje bestellen via www.zmf.nl.

Iedereen heeft de keuze uit maar liefst twaalf verschillende boomsoorten, variërend van sleedoorn tot kardinaalsmuts. Per adres kunnen maximaal 6 boompjes worden besteld. Net als eerdere jaren levert Tholen een extra bijdrage, waardoor er in de gemeente veel boompjes beschikbaar zijn. “Hierdoor hebben meer inwoners de kans om hun woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken”, schrijft de gemeente.

Ophaallocatie
De boompjes kunnen worden opgehaald op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk aan de Nijverheidsweg op 7, 8 en 9 december, het begin van het plantseizoen. Met hun bescheiden formaat zijn ze makkelijk mee te nemen. Deze groene beweging vindt niet alleen plaats in Tholen, maar wordt door heel Zeeland verspreid. In totaal zullen er 18.200 boompjes in de hele provincie worden uitgedeeld.

In de twee voorgaande jaren werden 4000 en 4500 boompjes uitgedeeld op Tholen. De Zeeuwse gemeente doet dit jaar ook mee met de NK Tegelwippen 2023. Van de kleine gemeenten (een inwoneraantal lager dan 50.000) staat Tholen momenteel op de veertiende plek met bijna tienduizend gewipte tegels.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief