Het dorpscafé van Maerloo is op last van de burgemeester gesloten.
Het dorpscafé van Maerloo is op last van de burgemeester gesloten. Foto: Olaf Knook

OM klaagt ‘sekte’ Maerloo uit Sint Philipsland aan voor dwang en smaad

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT PHILIPSLAND - Het Openbaar Ministerie vervolgt twee leden van de vereniging Maerloo uit Sint Philipsland vanwege beschuldigingen van dwang en smaad. Een van de verdachten is Carine Bolijn, de 83-jarige natuurgenezeres en leider van Maerloo. Dit bevestigt het OM tegenover de PZC.

In het juridische proces wordt naast Carine Bolijn ook Peter G. vervolgd. Eén slachtoffer heeft aangifte gedaan van dwang en smaad tegen het tweetal van Maerloo. De aanklager beschuldigt Bolijn en Greving van het onrechtmatig verkrijgen van grote hoeveelheden geld en waardevolle sieraden.

Maerloo is de laatste tijd veel in het nieuws. Onlangs heeft Michiel van Nispen (SP) in de Tweede Kamer zijn zorgen uitgesproken over de vereniging. Bovendien is Maerloo al eens eerder veroordeeld wegens smaad en laster.

Dorpscafé
Vorig jaar heeft de politie meerdere invallen gedaan in panden die in bezit zijn van de vereniging. Het politieonderzoek heeft zich toen gericht op de financiële situatie van de vereniging.

Op de Voorstraat in Sint Philipsland prijkt in de ramen van het plaatselijke dorpscafé van Maerloo een mededeling die aangeeft dat het terras van het café tot nader order gesloten is: “Dit terras is op last van de Burgemeester voor het publiek/bezoekers voor onbepaalde tijd gesloten vanaf zaterdag 12 augustus 2023 12.00.”

Wanneer het tweetal van Maerloo voor de rechter zal verschijnen, is nog niet bekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief