Afbeelding
Foto: Iman Fase

Tientallen Tholenaren zwemmen dit weekend over de Oosterschelde voor speeltuin

Door: Olaf Knook Algemeen

STAVENISSE - Ongeveer vijftig zwemmers zullen op zaterdag 2 september de golven van de Oosterschelde trotseren tijdens een zwemtocht van Stavenisse naar Sint-Annaland. Het evenement heeft als doel geld in te zamelen voor het opknappen van de speeltuin aan de Schoolstraat.

De deelnemers gaan rond 15.30 uur het water in vanaf het einde van de Veerweg in Stavenisse. Ze worden door hulpboten en schippers begeleid over de route, met als eindpunt het strand van Sint-Annaland. Hoewel de volledige afstand 7,8 kilometer bedraagt, hebben de zwemmers ook de optie om kortere afstanden van 1, 2,5 of 4,5 kilometer te kiezen.

Voordat de zwemtocht begint, worden de deelnemers voorzien van een veiligheidsbriefing en een warming-up. Zodra de waterstand van het Normaal Amsterdams Peil (NAP) is bereikt, zullen de zwemmers te water gaan. Ondertussen zullen er vanaf 14.00 uur diverse activiteiten plaatsvinden op het Veer in Stavenisse.

Beweging
De organisatie, Nautical Safety Tholen, benadrukt het belang van de zwemtocht voor Stavenisse: “We vinden het belangrijk dat ook in een klein dorp als Stavenisse regelmatig activiteiten worden gehouden, en organiseren daarom deze zwemtocht met regelmaat. Het is goed om in beweging te zijn, en elke euro is ook nog eens voor het goede doel.”

De zwemtocht belooft dus niet alleen een sportieve uitdaging te zijn. De officiële afsluiting van de zwemtocht zal plaatsvinden rond 19.15 uur in Stavenisse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief