De deelnemers hebben 2000 euro bij elkaar verzameld
De deelnemers hebben 2000 euro bij elkaar verzameld Foto: Marcel van Eenennamen

Zwemtocht Oosterschelde haalt 2000 euro op voor renovatie speeltuin

Door: Olaf Knook Algemeen

STAVENISSE - De veertig deelnemers die afgelopen weekend over de Oosterschelde zwommen, hebben tweeduizend euro opgehaald voor de renovatie van de speeltuin aan de Schoolstraat. Tijdens de zwemtocht zwommen ze van Stavenisse naar Sint-Annaland.

Marcel van Eenennaam bevestigt dat er tijdens de zwemtocht over de Oosterschelde ruim tweeduizend euro is opgehaald. Het geld gaat naar de renovatie van de speeltuin aan de Schoolstraat in Stavenisse. De oudste deelnemer aan de zwemtocht was 73 jaar oud en de jongste 13. Van de veertig zwemmers heeft bijna iedereen de volledige afstand van 7,8 kilometer volbracht. De snelste tijd was 1 uur en 29 minuten, behaald door Dick Kuijsters.

De deelnemers gingen rond 15.30 uur het water in vanaf het einde van de Veerweg in Stavenisse. Ze werden begeleid door hulpboten en schippers over de route, met als eindpunt het strand van Sint-Annaland. Hoewel de volledige afstand 7,8 kilometer bedroeg, hadden de zwemmers ook de optie om kortere afstanden van 1, 2,5 of 4,5 kilometer te kiezen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief