Het open veld tussen de Geerweg en de Lange Zandweg.
Het open veld tussen de Geerweg en de Lange Zandweg. Foto: Google Maps

Ruim negen maanden werkzaamheden voor aanleg landbouwweg in Poortvliet (N286)

Door: Olaf Knook Algemeen

POORTVLIET - Ruim negen maanden lang wordt er gewerkt aan de aanleg van een landbouwweg tussen de Geerweg en de Lange Zandweg in Poortvliet (N286). De Lange Zandweg wordt afgesloten voor verkeer en weggebruikers worden omgeleid.

Naast de provinciale weg N286 in Poortvliet wordt van maandag 4 september 2023 tot en met vrijdag 21 juni 2024 een landbouwroute aangelegd. Ook wordt er gewerkt aan de aanleg van een vrijliggend fietspad. Dit fietspad zal zich uitstrekken vanaf de huidige fietsafsluiting op de Lange Zandweg tot aan de rotonde in de Stoofstraat. Het nieuwe fietspad scheidt het fietsverkeer van landbouwvoertuigen.

Bovendien wordt de geluidwal vervangen door een geluidsscherm. Op maandag 4 september zullen graafwerkzaamheden op de landbouwweg beginnen. Daarna wordt er zand en voorbelasting aangebracht. De voorbelasting blijft liggen tot april 2024. BAM Infra Regionaal Goes voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Zeeland. 

Omleidingen
Tijdens de aanleg van het vrijliggend fietspad en het geluidsscherm wordt de Lange Zandweg afgesloten voor (fiets)verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Kruytenburgseweg en Schoondorpseweg. Fietsers worden omgeleid via de Stoofweg, Lageweg en Paasdijkweg. De werkzaamheden aan het fietspad zijn begin november 2023 klaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief