Afbeelding
Foto: ERIKSMITSPHOTOGRAPHY

Gemeente Tholen zoekt nog steeds naar een nieuwe Klimaatburgemeester

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen mist nog een Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek (NKW), die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november. In heel Nederland hebben al zo’n 150 Klimaatburgemeesters zich aangemeld voor deze derde editie van de NKW, georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een duurzamere toekomst. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en motiveren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en energie te besparen. Bovendien inspireren ze tijdens de NKW medebewoners om duurzame stappen te zetten.

Impact
De initiatieven van Klimaatburgemeesters kunnen variëren van kleine persoonlijke veranderingen tot grotere maatschappelijke bewegingen. Sommigen wonen in gasloze huizen, doen afstand van hun auto of maken weloverwogen keuzes bij het kopen van goederen. Anderen zijn betrokken bij gemeentelijke projecten om de energietransitie in hun wijk te bevorderen of bundelen krachten om gezamenlijk zonnepanelen aan te schaffen.

Het Klimaatburgemeesterschap is toegankelijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Zowel volwassenen als kinderen worden aangemoedigd om deel te nemen en een positieve impact op het klimaat te maken. Dus, ben jij degene die gemeente Tholen als Klimaatburgemeester wil vertegenwoordigen tijdens de Nationale Klimaatweek 2023? Meer informatie over de voorwaarden en hoe je je kunt aanmelden is beschikbaar op www.nkw2023.nl/klimaatburgemeester/aanmelden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief