Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Moshiur Rahman Bijoy

Prachtige vogels bewonderen op vierde vogelbeurs Oud-Vossemeer

Door: Olaf Knook Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Heb je altijd al een vogel willen hebben als huisdier, maar weet je niet hoe je moet beginnen of waar je moet zoeken? Dan kun je op zaterdag 30 september terecht in Oud-Vossemeer voor de vierde vogelbeurs van vogelvereniging De Vogelvrienden. In het duivenlokaal aan de Hofstraat kun je morgen meer dan honderd prachtige vogels bewonderen.

Voorzitter Ab Ketting is een bevlogen vogelliefhebber van 64 jaar. Hij vertelt wat bezoekers kunnen verwachten op de vierde vogelbeurs van zijn vereniging. “Een handelaar uit Poortvliet en vijf kwekers bieden hier hun vogels aan voor adoptie tegen een prijs. We plaatsen kooien met vogels op tafels en iedereen is welkom om te komen kijken.”

Coronapandemie

De vogelbeurs is zo’n drie jaar geleden opgezet tijdens de coronapandemie en heeft sindsdien veel belangstelling getrokken in ‘duivendorp’ Oud-Vossemeer. Ketting benadrukt het sociale aspect van de beurs. “Ons doel was om onze leden dichter bij elkaar te brengen, maar we krijgen nu ook bezoekers uit Zeeland en West-Brabant. Deze beurs is bedoeld voor de mensen, voor de gezelligheid en om onze vereniging te ondersteunen.”

Dit wordt de eerste vogelbeurs van de vereniging in september. Normaal gesproken organiseren de vrijwilligers de beurs in het voorjaar. De keuze voor september is een gewaagde zet, legt Ketting uit. “De vorige editie in februari was druk en we willen nu graag kijken of september net zo succesvol kan zijn.”

Vogelliefhebbers zijn op zaterdag 30 september welkom in Oud-Vossemeer in het duivenlokaal van De Zwaluw op Hofstraat 27. De vogels zijn te bewonderen van 13.00 tot 16.00 uur.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief