Lopen over de slikken en schorren ter illustratie.
Lopen over de slikken en schorren ter illustratie. Foto: Rene Poppe

Laarzentocht op de schorren en slikken van Sint-Annaland

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT-ANNALAND - Staatsbosbeheer nodigt natuurliefhebbers uit om op donderdag 19 oktober het uitgestrekte polderlandschap van Tholen te ontdekken. Tijdens deze begeleide wandeling worden de deelnemers ondergedompeld in de unieke kustnatuur, waar eb en vloed het ritme bepalen en de zilte lucht in je neus prikkelt.

De wandeltocht met gids, georganiseerd door Staatsbosbeheer, biedt deelnemers de kans om de buitendijkse kustnatuur van Tholen te verkennen. Tijdens de wandeling zullen deelnemers door modderige kreken trekken en over schorren en slikken lopen, wadplaten die tweemaal daags door het getij worden overspoeld.

Dit avontuurlijke pad is een uitstekende gelegenheid om de flora en fauna van het gebied te bewonderen, waaronder planten zoals lamsoor en zeeaster, evenals talloze wormen, schelpdiertjes en kleine kreeftachtigen.

Genieten van de natuur

De excursie vindt plaats van 11.15 tot 13.15 uur en is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar oud. Het is belangrijk om waterdichte schoenen of laarzen te dragen om natte voeten te voorkomen. Deelnemers wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen om de natuurlijke schoonheid van het gebied beter te kunnen waarderen.

Houd er rekening mee dat deze excursie niet geschikt is voor mensen met een fysieke beperking, vanwege onverharde paden en terrein. Bovendien zijn honden niet toegestaan tijdens de wandeling. De wandeltocht begint vanaf het einde van de Sluispolderweg. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Staatsbosbeheer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief