Het oude schoolgebouw blijft langer open voor asielzoekers.
Het oude schoolgebouw blijft langer open voor asielzoekers. Foto: Rien Burgers

Asielzoekers mogen tot februari blijven in voormalig schoolgebouw in Tholen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in Tholen blijft langer open. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgt groen licht om het voormalig schoolgebouw van de Eben-Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk te blijven gebruiken tot februari 2024. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De opvang zou eigenlijk op 1 december eindigen. De beslissing om de tijdelijke opvang te verlengen komt doordat het nog steeds lastig is om voldoende opvang te bieden aan asielzoekers. De gemeente Tholen heeft daarom besloten om deze voorziening open te houden. De opvang blijft open totdat de werkzaamheden voor het Masterplan Tholen beginnen, gepland voor februari 2024. Hierbij hoort ook de sloop van het schoolgebouw bij. In de school kunnen maximaal vijftig mensen worden opgevangen.

‘Tijdelijke oplossing’

De gemeente Tholen legt uit: “Dagelijks melden zich opnieuw veel asielzoekers in Ter Apel. Ieder jaar is de dagelijkse instroom van asielzoekers in september het hoogst, maar dit jaar is het aantal personen dat zich per dag meldt in Ter Apel bovengemiddeld hoog. Rijksoverheid heeft de provincies en gemeenten daarom dringend gevraagd extra opvanglocaties te openen en ook de al bestaande opvanglocaties langer open te houden. Op deze manier is het mogelijk het opvangprobleem tijdelijk op te lossen.” 

De gemeente zegt dat de opvang in de voormalige school goed verloopt dankzij de hulp van verschillende maatschappelijke organisaties, scholen, Thoolse kerken en de vele vrijwilligers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief