Afbeelding
Foto: Stock

De klok mag weer verzet worden: Een uurtje langer slapen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

THOLEN - Het is koud buiten, de winterjassen zijn van zolder gehaald en de verwarming staat weer aan. Dat betekent dat de wintertijd er weer aankomt.  Aankomende zaterdag is het zover: De klok wordt een uur teruggedraaid.

Het is soms verwarrend: moet de klok nu vooruit of achteruit? Komende zaterdag op zondagnacht gaat hij dus een uur achteruit, wat betekent dat we een extra uur slaap krijgen. Om 03.00 uur zaterdagnacht, of eigenlijk zondagochtend, dien je de klok een uur achteruit te zetten naar 02.00 uur. 

De wintertijd begint altijd op de laatste zondag van oktober en eindigt op de laatste zondag van maart; volgend jaar is dat op 31 maart. Met de invoering van de wintertijd dringt het besef door dat we ons in de laatste twee maanden van het jaar bevinden, en de winter staat voor de deur. Dit wordt al merkbaar door de recente temperatuurdaling en het guur herfstweer met veel wind.

Hoewel er de afgelopen jaren veel discussie is geweest over de afschaffing van de zomer- en wintertijd, moeten we voorlopig nog steeds de klok verzetten. Gelukkig hebben de meeste elektronische apparaten tegenwoordig een automatische functie!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief