Roseline van den Heuvel-den Braber bij NOAD'67.
Roseline van den Heuvel-den Braber bij NOAD'67. Foto: Olaf Knook

Roseline is drijvende kracht achter de Dag van het onbeperkt sporten

Door: Olaf Knook Algemeen

SINT PHILIPSLAND - In de voetbalkantine van NOAD’67 smult Roseline van den Heuvel-den Braber van haar bord kibbeling. Eenmaal buiten werpt ze een blik op de spelende kinderen in de zon. “We hebben geluk met dit weer, want in de herfstvakantie weet je het nooit”, zegt de buurtsportcoach van Jij op Tholen.

Roseline is een van de drijvende krachten achter de Dag van het onbeperkt sporten. Tijdens deze dag sporten mensen met een beperking zij aan zij met kinderen van de voetbalschool. Ze maken kennis met verschillende sporten, zoals zitvolleybal, Bocce (een soort jeu de boules) en G-voetbal.

Jubileumeditie

Ze legt uit hoe ze aan dit idee kwam. “De gemeente Tholen had al langere tijd de wens om iets te organiseren voor mensen met een beperking. En ik zag dit helemaal zitten.” Anderen dachten er net zo over, want ze wordt overladen met positieve reacties.

Maar liefst 90 kinderen van de voetbalschool en 21 mensen met een beperking zijn aanwezig. “Een goed aantal”, zegt Roseline. De Dag van het onbeperkt sporten is inmiddels een begrip in Sint Philipsland en vindt elke woensdag in de herfstvakantie plaats. Dit jaar is het de tiende editie.

‘Held van het jaar’

Er is op deze dag echter een kleine tegenval. “De herfstvakantie in Zeeland is dit jaar in twee delen verdeeld, en dat is wel een beetje jammer”, zegt Roseline. Hierdoor kunnen niet alle geïnteresseerden meedoen.

Ze wordt nog onderbroken door Marcel Meeuwis, een voormalig middenvelder van Roda JC en VVV Venlo. “Zij is de held van het jaar”, roept Meeuwis en geeft Roseline een knuffel.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief